Laitilan Leivän piha-alue suljettiin – Ongelmana ralli ja roskaaminen

0
Kävellen ja pyörällä pääsee läpi. mutta autolla ei enää ole asiaa Laitilan Leivän varaston pihalle.

Arto Kanerva

Laitilan Leivän toimitusjohtaja Mika Heinonen sai alkuviikolla tarpeekseen keskustassa sijaitsevan varastonsa piha-alueen jatkuvasta roskaamisesta ja asfaltin pilaamisesta, puhumattakaan naapurustolle aiheutuvasta häiriöstä.

– Yritämme koko ajan pitää kiinteistöt hyvässä kunnossa, niin etteivät ne missään nimessä heikentäisi kaupunkikuvaa. Samaan aikaan jotkut haluavat tietoisesti tuhota rakennusten ympäristöä. Eihän sellaista tarvitse sietää.

Viimeinen pisara Heinoselle oli netissä kiertävä video, jossa auto ottaa vauhtia leipomon varaston pihalta ja lähes kaatuu Kaukolantielle. Hän tilasikin saman tien betoniporsaat estämään piha-alueelle pääsyn ja niiden yhteyteen asiaan kuuluvat liikennemerkit. Kulkuesteet asennettiin paikoilleen heti keskiviikkona.

– Ihan hukkaan heitettyä rahaa, mutta minkäs teet. Ikävää sekin, että joudumme katkaisemaan suositun läpikulkureitin, mutta tilanteet alkavat olla hengenvaarallisia ja meillä on kiinteistön omistajina pakostakin jokin vastuu turvallisuudesta.

Ylikonstaapeli Jaana Pomren Uudenkaupungin poliisilaitokselta kertoo asian olevan poliisin tiedossa, mutta valvottava alue on laaja, josta syystä poliisi ei voi valvoa koko ajan yhtä kuntaa.

– Vastaavaa käyttäytymistä on muuallakin. Tämä ei ole vain laitilalainen ilmiö. En osaa sanoa, miksi tällaista tehdään, kai siinä on kyse rajojensa etsimisestä, mutta tämä on vain väärä tapa ja paikka.

Ylikonstaapeli Pomren korostaa poliisin mahdollisuuksia puuttua kaikkeen johtuen vajavaisista resursseista. Mieli tekisi olla koko ajan joka paikassa, mutta henkilökuntaa ei riitä.