Laitilassa todettu neljä uutta tartuntaa viimeisen kahden viikon aikana – Rokotettujen määrän kasvua hidastavat jonkin verran toisten annosten antaminen

0
Korona on kurittanut toisia aloja enemmän kuin toisia. Arkistokuva: Timo Marttila

Laitilassa on viimeisen kahden viikon aikana todettu neljä uutta koronavirustaruntaa. Kaikkien tartuntojen tartuntalähteet ovat tiedossa, ja he ovat yhä tartuntatautilain mukaisessa eristyksessä. Samalla aikavälillä koronavirukselle on altistunut 15 henkilöä. He ovat kaikki yhä karanteenissa.

Laitilassa koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut jo 42 prosenttia kaupungin väestöstä eli 3 609 asukasta. Molemmat annokset on annettu 531 asukkaalle. Viime viikosta ensimmäisen annoksen saaneiden määrä on kasvanut 135 ja toisen annoksen saaneiden määrä 124.

Rokotuksista vastaava sairaanhoitaja Venla Virta kertoi maanantaina (Laitilan Sanomat 18.5.) , että toisten annosten antaminen voi jonkin verran hidastaa rokotettujen määrän kasvua lähiaikoina. Tällä hetkellä Laitilassa rokotetaan yli 50-vuotiaita, riskiryhmiin kuuluvia sekä alle 50-vuotiaita vaalivirkailijoita.