Onneksi on ohra -reseptikisa huipentuu finaaliin Turun Logomossa 8. kesäkuuta

0
Onneksi on ohra -kilpailun finaaliin pääsi kuusi ruokalajia: ohrablinit, ohra-brownie, ohralasagne, mustikka-ohrakermakakku, lihapiirakka ja ohra-kebab-kasviswokki.

Ohra on yksi Suomen vanhimmista viljellyistä viljalajeista. Ruoanlaitossa riisi korvasi sen 1900-luvun puolivälissä, mutta nyt ohra halutaan nostaa takaisin suomalaisten lautasille.

Onneksi on ohra -nimisen reseptikilpailun tavoitteena on löytää innostavia käyttötapoja ohran hyödyntämiseen kotikeittiöissä ja nostaa sen arvostusta herkullisena ja kestävänä suomalaisena raaka-aineena. Ohrakampanjan alullepanija on Laitilan Kulttuurin Tuki ry.

Kilpailussa etsitään luovia, herkullisia, moderneja sekä mahdollisesti perinteeseen nojaavia ohrareseptejä tähän hetkeen päivitettynä. Keväällä järjestystä semifinaalista valittiin jatkoon kuusi ohrareseptiä, joista valitaan voittaja 8. kesäkuuta järjestettävässä finaalissa Turun Logomossa. Finaaliannokset ovat ohrablinit, ohra-brownie, ohralasagne, mustikka-ohrakermakakku, lihapiirakka ja ohra-kebab-kasviswokki.

Tuomaristossa istuvat ruoka-alan uranuurtajat Aki Wahlman ja Riikka Mantila , viljelijä Riitta Metsola ja kilpailun johtaja Päivi Lehtonen . Finaalin juontaa Teresa Välimäki.