Pääkirjasto sai defibrillaattorin

0
Lions Club Laitilan sihteeri Jarkko Männistö (vas.) ja presidentti Jyrki Heinonen luovuttivat sydäniskurin kirjastotoimenjohtaja Marja-Liisa Mutkalle ja kirjastonhoitaja Päivi Salmiselle.

Pirkko Varjo

Lions Club Laitila lahjoitti defibrillaattorin pääkirjastoon. Sydäniskuri löytyy heti sisäänkäynnin jälkeen olevalta oikeanpuoleiselta seinältä wc-tilojen vierestä.

– Tämä on meille arvokas ja tärkeä lahja. Onneksi tähän asti kirjastossa ei ole sattunut vakavia sairaskohtauksia, kirjastotoimenjohtaja Marja-Liisa Mutka sanoi.

Lahjan luovuttivat leijonaklubin presidentti Jyrki Heinonen ja sihteeri Jarkko Männistö . Aloite defibrillaattorin hankkimisesta tuli Männistöltä joka huomasi, ettei pääkirjastossa sellaista ole ja kehotti tekemään aiheesta anomuksen Lions Clubille.

– Meille tulee joka vuosi erilaisia anomuksia muutaman tuhannen euron edestä. Olemme myös aikaisemmin lahjoittaneet muutamia sydäniskureita.

Defibrillaattoria käytetään äkillisessä sydänpysähdyksessä. Laite on helppokäyttöinen ja neuvoo käyttäjäänsä selkeällä suomen kielellä.