Painonnoston masters-maailmanmestaruus Laitilaan Heikki Malkavaaralle

0
Heikki Malkavaara otti maailmanmestaruuden yli 75-vuotiaiden alle 73 kilon sarjassa.

Koronapandemia on jättänyt jälkensä myös painonnostokilpailuihin. Masters-ikäluokkien MM-kilpailut on järjestetty tällä viikolla poikkeuksellisesti virtuaalisesti eri maiden ja maanosien etäkilpailuina.

Suomalaiset ovat nostaneet omat kisanostonsa Jyväskylään rakennetulla kisapaikalla, josta kilpailua käydään livestream-lähetyksessä yhdessä muiden eurooppalaisten urheilijoiden kanssa. Lopulta tulokset yhdistetään muiden maanosien kanssa.

Kilpailut alkoivat kokeneimpien painonnostajien voimin alkuviikosta. Puntti-Karhuja edustava laitilalainen Heikki Malkavaara oli ennätyskunnossa ja taisteli maailmanmestaruuden yli 75-vuotiaiden alle 73 kilon sarjassa.

Malkavaara onnistui jokaisessa nostossaan ja varmisti mestaruutensa kolmen kilon etumatkalla liettulaisnostajaan. Malkavaaran yhteistulokseksi kirjattiin 96 kiloa joka koostui 41 kilon tempauksesta ja 55 kilon työnnöstä.

– Einää mitkää virtuaalikisat ollut, ihan oikeita painoja nostettiin. Kiehtova uusi tapahtuma, järjestelyt toimivat hyvin. 1960-alussa jo alottelin ja nyt kahdesti olen saanut MM-hopeaa. Nyt näyttäis kulta vihdoin tulevan, Malkavaara kertoo Suomen painonnostoliiton verkkosivuilla.