Pitopalveluille alkanut tulla taas tilauksia

0
Sysylle varataan jo juhlia normaalivuosien tapaan, pitopalveluyrittäjä Johanna Vuoriaho kertoo. Kuva: Pirkko Varjo

Pirkko Varjo

Pitopalveluyrittäjillä on takanaan raskas vuosi. Korona lopetti juhlat ja vei tilaukset, mutta nyt näyttää paremmalta. Kesä mennään vielä varovasti, mutta jo syksyllä päästäneen juhlimaan lähes normaalivuosien tapaan.

– Huomaa selkeästi, että väki haluaisi järjestää juhlia, mutta halutaan kuitenkin varmuus siitä, ettei sitten tule uusia rajoituksia, Johanna Vuoriaho Ahoska Cateringista sanoo.

Normaalisti pitopalvelutilaisuus pitää peruuttaa kaksi kuukautta ennen aiottua päivää jotta siitä ei aiheudu asiakkaalle kuluja. Nyt sopimusehtoja on kuitenkin muutettu ja niissä joustetaan tilanteen mukaan.

– Korona ei ole kenenkään syy, ja jos hallitus asettaa uusia rajoituksia, niin sitten vaan perutaan.

Vuoriahon mukaan syksyyn on jo varattu tilaisuuksia normaalitahtiin. Vaikea vuosi on tuonut myös jotain hyvää, sillä kun juhlia ja kokouksia ei ole voitu järjestää isolla joukolla, tarjoiluja on toimitettu pienemmissä erissä sinne, missä ihmiset ovat.

– Meidän omassa juhlatilassamme on pidetty myös kokouksia niin, että sallittu määrä osallistujia tulee itse tilaan, muihin ollaan yhteydessä streemin kautta ja kaikille toimitetaan kokouspurtavat. Erilaiset ruokakassit ovat myös menneet hyvin kaupaksi ja uskon, että ne tulevat jäämään valikoimaan.

Keittiöpäällikkö Sauli Jokisen mukaan myös Poukanvillestä kysellään jo isompiakin juhlia.

– Rippi- ja ylioppilasjuhlia ja syntymäpäiviä. Häävarauksia on tänä vuonna selvästi vähemmän kuin normaalisti, mutta niitä on tullut jo ensi vuodelle.

Viime vuonna korona pysäytti Poukanvillen cateringin lähes kokonaan ja myös lounastarjoilu toimi rajoitetusti. Syksyllä tosin kyettiin  pitämään 10–20 hengen tilaisuuksia.

– Normaalisti meillä pidettäviin tilaisuuksiin osallistuu jopa 200 ihmistä, useimmiten 50–100.

Poukanville  myy ruokaa myös verkkokaupan kautta.

– Nyt on taas alettu kysellä tilaisuuksien järjestämistä. Esimerkiksi koronan takia pitämättä jääneitä muistotilaisuuksia haluttaisiin nyt pitää muistelutilaisuuksina, ravintoloitsija Markku Mäki-Jouppila Laitilan Kievarista kertoo.

Mäki-Jouppilan yritys järjestää häitä, syntymäpäiviä, ylioppilasjuhlia, rippijuhlia ja muistotilaisuuksia kirkon vieressä olevassa JuhlaHelmessä sekä ravintola Kievarissa.

– Toimitamme tarjoilut myös muualle, emme kuitenkaan juuri Laitilan ulkopuolelle. Meiltä voi lisäksi ostaa noutoruokaa, Mäki-Jouppila sanoo.

Mäki-Jouppila uskoo, että kesä tulee vielä olemaan tavallista hiljaisempi, mutta syksyllä vauhti kiihtyy. Ihmisillä on halua pitää juhlia, mutta nyt ollaan vielä varovaisia.