Pyhärannan seurakunta liittyy Porin aluekeskusrekisteriin – Kirkkovaltuusto päätti asiasta äänestyksen jälkeen

0
Pyhärannan kirkko. Kuva: Katja Kaartinen

Pyhärannan seurakunta liittyy Porin aluekeskusrekisteriin ensi vuoden alusta alkaen. Kirkkoneuvosto päätyi esittämään valtuustolle Porin rekisteriin liittymistä muun muassa siksi, että Porin aluekeskusrekisterin kustannukset olivat Turun rekisteriä alhaisemmat. Myös Raumalla sijaitseva toimipiste puolsi Porin aluekeskusrekisteriin liittymistä.

Sen sijaan Turun aluekeskusrekisterin puolesta puhui se, että Pyhärannan seurakunta on osa Nousiaisten rovastikuntaa, joka alueellisesti kuuluu Turun rekisteriin. Tämä ei kuitenkaan sido seurakuntaa vaan näillä on vapaus liittyä haluaamansa aluekeskusrekisteriin hiippakuntansa sisällä.

Valtuuston kokouksessa viime viikon keskiviikkona kirkkovaltuuston jäsen Helka Huttela teki vastaehdotuksen liittymisestä Turun aluekeskusrekisteriin. Aila Saarinen ja Rauno Luttinen kannattivat Huttelan esitystä. Tuire Kakko kannatti Porin aluekeskusrekisteriin liittymistä. Asiasta äänestettiin ja kirkkoneuvoston esitys voitti äänin 6–4.