Pyhärannassa äänestetty ahkerammin ennakkoon kuin Laitilassa

0
Vuoden 2021 kuntavaalit järjestetään 13.6. ja ennakkoäänestysaika alkaa 26.5.

Pyhärannassa on tähän mennessä äänestetty Laitilaa ahkerammin ennakkoon kuntavaaleissa. Laitilassa äänensä on antanut 6 ja Pyhärannassa 9,4 prosenttia äänioikeutetuista. Varsinais-Suomessa ennakkoon on äänestänyt 10,2 prosenttia äänioikeutetuista. Ennakkoäänestys alkoi viime viikon keskiviikkona.

Laitilassa ja Pyhärannassa on perinteisesti äänestetty paljon vilkkaammin varsinaisena vaalipäivänä kuin ennakkoon. Viime kuntavaaleissa noin 40 prosenttia paikkakuntien äänioikeutetuista äänesti varsinaisena vaalipäivänä. Monilla varsinkin isoilla paikkakunnilla ennakkoon äänestää saman verran tai jopa enemmän kuin varsinaisena vaalipäivänä.

Tänä vuonna ennakkoäänestysaika on poikkeuksellisesti kaksi viikkoa aiemman viikon sijasta. Viimeinen ennakkoäänestyspäivä on viikon päästä tiistaina 8.6. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 13.6.