Raumalla todettu joukkoaltistumisia eri kohteissa – Kaikkia viime viikon mestaruusjuhliin osallistuneita kehotetaan tarkkailemaan omaa vointiaan

0
Rauman Lukon mestaruusjuhlista on pelätty koronalinkoa. Ensimmäisiä tartuntoja havaittiin viikko juhlien jälkeen.

Rauman terveyspalvelut on tänään torstaina saanut tiedon kolmesta koronatartunnasta, joista ainakin kahteen liittyy joukkoaltistumisia. Tartuntojen välillä ei ole löydetty yhteyttä toisiinsa, eivätkä niiden lähteet ole tiedossa. Tartunnan saaneet ovat nuoria aikuisia ja heidän oireensa ovat alkaneet 17.–18.5.

– Mestaruusjuhlinnalla vaikuttaa olevan osuutta ainakin osassa tartunnoista, Rauman kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall kertoo.

Yksi tartunnoista on todettu Rauman Lukon liigaringissä olevalla pelaajalla, ja altistuneita on alustavan tiedon mukaan noin 80.

Yhteen tartuntaan liittyy 14 henkilön altistuminen Hyvinvoinnin Walimolla ja yhteen tartuntaan mahdollisia altistumisia Kuntomax-kuntosalilla.

Koska tartuntojen lähteet eivät ole tiedossa, kehotetaan kaikkia viime viikon juhliin osallistuneita tarkkailemaan omaa vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin vähäistenkin oireiden ilmaannuttua.

Rauman kaupunki tiedotti torstaina, että myös Oraksen Rauman tehtaalla on todettu korona-altistumisia. Tehtaan työntekijän tartunta on mahdollisesti peräisin Varsinais-Suomesta. Sairastunut altisti kymmenen työntekijää.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.