Rokotukset laajenevat yli 40-vuotiaisiin

0
Arkistokuva: Riitta Salmi

Rokotukset laajenevat kaikkiin yli 40-vuotiaisiin Laitilassa. Lisäksi rokotuksia annetaan yli 16-vuotiaille 1. tai 2. riskiryhmiin kuuluville.

Laitilan terveyskeskus pyytää yli 40-vuotiaita tekemään ajanvarauksen netissä. Sähköinen ajanvaraus toimii osoitteessahttps://laitila.terveytesi.fi. Sivu ei toimi Internet Explorer –selaimella.

Alle 40-vuotiaat riskiryhmäläiset voivat tehdä ajanvarauksen ainoastaan puhelimitse. Ajanvaraus tehdään jättämällä ääniviesti numeroon 02 85018307.

Mikäli varattuun aikaan ei pääse rokotukselle, aika pitää peruuttaa. Laitilassa noudatetaan koronarokotteiden 2. annoksen siirtämisestä annettua valtakunnallista ohjeistusta. Jos asiakas jättää tulematta rokotukselle perumatta aikaa, niin hänen katsotaan saaneen toisen rokotuksen. Asiakkaalle varattu rokoteannos voidaan joutua heittämään pois, mikäli uutta rokotukselle tulijaa ei saada tilalle.

Toista rokotusaikaa voidaan siirtää vain erityisistä syistä noin viikkoa ennen rokotusaikaa, kun Laitilassa saadaan tietää saapuvat rokotemäärät. Asiakkaan pitää olla yhteydessä terveyskeskukseen. Loma ei riitä rokotusajan siirtämisen syyksi.