Saarela halusi mestaruuden Lukon paidassa ja sai sen – ”Nyt ei vielä mietitä tulevaisuutta”

0
Lukon päävalmentaja Pekka Virran ja maalivahtivalmentaja Mikael Vuorion herkkää mestaruushalausta todistivat valokuvaajan kameran lisäksi vasemmalta oikealle joukkueenjohtaja Mika Kuosmanen, huoltajalegenda Seppo Hurme, apuvalmentaja Erik Hämäläinen ja huoltaja Juho Rakkolainen. Kuva: Elmeri Elo

Aleksi Saarela, 24, kolmannen polven jääkiekkoilija, toisen polven liigakiekkoilija ja vieläpä toisen polven Suomen mestari, vastasi puhelimeen mestaruuspelin jälkeisenä päivänä reippaasti:

– Suomen mestari!

Pasi-isän isä Pekka Saarela kantoi aikanaan ansiokkaasti Laitilan Jyskeen paitaa. ”Pahi” voitti puolestaan Jokereissa aikanaan kaksi Suomen mestaruutta.

Nyt Aleksilla on yksi Suomen mestaruus, ja se tuli rakkaan Rauman Lukon paidassa, kun finaalisarjassa TPS kaatui ottelvoitoin 3–1.

Neljännesvälierävaiheessa Lukko pudotti puhtaasti 3–0 -otteluvoitoin Tampereen Ilveksen, seuran jossa pelaa Aleksin pikkuveli Antti Saarela. Välierässä jalkoihin jäi saman kaupungin Tappara.

Aleksilla on plakkarissaan myös nuorten maailmanmestaruus sekä AHL:n mestaruus.

Ensimmäiset luistimen piirtonsa Laitilan jäähallin jäällä aikanaan tehnyt Aleksi Saarela nostaa Lukon kanssa saavutetun mestaruuden kaikkein kirkkaimmaksi.

– Mestaruus Lukossa oli kirkas tavoite. Ei meillä ollut muuta vaihtoehtoa, Aleksi Saarela totesi.

Saarela tiesi hyvin seuran historian ja koko kaupungin 58 vuotta kestäneen odotuksen. Nyt historian kirjoihin laitetaan Lukon ensimmäisen mestaruusvuoden 1963 lisäksi myös mestaruus 2021.

– Matka ei ollut helppo, mutta pudotuspeleissä otettiin se, mikä meille kuuluu. Kenellekään ei varmasti jäänyt epäselväksi, mikä oli sarjan paras porukka.

Huippukauden ja mestaruuden takana Aleksi Saarela näkee montakin asiaa.

– Me halusimme voittaa. Tietysti myös valmentaja Pekka Virran koronataistelu ja paluu ratkaisupeleihin aitioon toi tunnetta lisää, Saarela sanoi.

– Halusimme pelata mestaruuden myös nuorelle papalle Toni Koivistolle.

Koivisto lopetti hienon ja pitkän uransa ensimmäiseen mestaruuteensa.

Aleksi Saarela totesi juhlivansa koko kesän.

– Nyt ei vielä mietitä tulevaisuutta ja sitä, missä pelataan.

Saarelalle on pian edessään käsioperaatio. Hän totesi Iltalehdessä:

– Vähän vaikeaa on tietty yhdellä kädellä pelata, mutta suhteellisen hyvin pystyin pelaamaan. Lyötiin niin paljon puudutusta, etten tuntenut mitään.

Aika hyvä suoritus ”yksikätiseltä”, kun 11 pudotuspelissä tuli 4+4=8 pistettä.

Aleksi haluaa laittaa terveiset myös Laitilaan, josta kaikki lähti liikkeelle.

– Iso käsi sinne! Siellä on aina kannustettu ja tsempattu.

 

Hienoa oli olla mukana! – Mikael Vuorio pääsi takasin kuplasta perheen pariin

Rauman Lukon perheelliset pelaajat, valmentajat ja muut tiimin jäsenet elivät pudotuspelien ajan niin sanotussa kuplassa Rauman Lukko Oy:n omistaman Hyvinvointi- ja Elämyskeskus Helmirannan suojissa.

Kun viime tiistaina kausi päättyi Suomen mestaruuteen, myös kupla puhkesi ja väki pääsi juhlahumujen jälkeen takaisin rakkaittensa ja perheidensä pariin.

– Kyllä neljän viikon jälkeen oli kiva tulla kotiin. Näkee taas perhettäkin. Tuossa juuri hain tytöt koulusta, totesi Rauman Lukon maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio Laitilan Vahantakana.

Vuorio kiittelee mestaruusonnitteluista.

– Mutta pelaajat niitä sankareita ovat. Oli kyllä hienoa olla mukana. Töitä sen eteen on tehty yli vuosi. Itse asiassa se siemen on kylvetty jo aikaisemmin. Mestaruus on hieno kruunu. Iso juttu niin pelaajille kuin faneillekin, Vuorio sanoi.

Hän lisäsi, että arkea on menty koronan keskellä. Pelaajat ovat päivästä toiseen näyttäneet hyvää motivaatiota.

Maalivahtivalmentaja Vuorio sai totta kai kertoa mietteensä Rauman Lukon maalivahtikaksikosta Lassi Lehtinen ja Oskari Setänen.

– Molemmat täyttivät ruutunsa paremmin kuin hyvin. Kausi oli nousujohteinen. Erityisesti lämmittää mieltä se, että vaikka he kilpailivat peliajasta toisiaan vastaan, niin he myös tukivat ja tsemppasivat toisiaan. Sekin symboloi hyvää joukkuehenkeä. Sitä on ollut hieno katsoa.

Mikael Vuorio toivoo, että molempien maalivahtien ura jatkuu nousujohteisesti.

– Uskon ja toivon niin, että he ovat saaneet työkalupakkiinsa jotain, kuten kokemusta ja paineensietokykyä.