Tekninen valiokunta piti pysäköintirajoitukset ennallaan – Oikaisuvaatimuksessa ehdotettiin muutoksia asetettuihin aikarajoituksiin

0
Arkistokuva

Laitilan tekninen valiokunta piti Eurantien ja Kappelimäen koulun pysäköintialueiden aikarajoitukset ennallaan. Eurantien levennysalueen käyttö on kielletty kello 7.50–8.20 ja kello 14–15 sekä Kappelimäen koulun pysäköintialueen käyttäminen kello 8–9 ja kello 12–14. Rajoitusten tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen.

Tekninen valiokunta käsitteli keskiviikkona Kappelimäen koulun vanhempainyhdistyksen tekemää oikaisuvaatimusta, joka koski valiokunnan edellisessä kokouksessa tekemää päätöstä. Oikaisuvaatimuksessa ehdotettiin, että aamurajoitukset ovat molemmilla pysäköintialueilla kello 7.50–8.20. Lisäksi oikaisuvaatimuksessa ehdotettiin, että Kappelimäen koulun saattorenkaan käyttö olisi sallittua paitsi esikoululaisten myös ensimmäisen ja toisen luokan oppilaiden vanhemmille.

Valiokunta äänesti asiasta ja äänin 5–2 se totesi, ettei se muuta aiemmin tehtyä päätöstä.

Koulujen pysäköintialueiden käyttörajoitukset olivat keskiviikkona viidettä kertaa teknisessa valiokunnassa. Huoli pysäköintialueiden turvallisuudesta heräsi, kun ammattiautoilijat nostivat asian esille. Tekninen valiokunta rajoitti pysäköintialueiden käyttöä. Päätöksenteon jälkeen asiasta on keskusteltu muun muassa Kappelimäen koulun vanhempainyhdistyksen kanssa ja rajoituksia on keskustelujen pohjalta lievennetty.