Ultraäänitutkimuksessa paljastui iloinen yllätys – Eerika Raulan lapsiluku tuplaantui kaksosten myötä

0
Laitilalaisen Eerika Raulan unelma toteutui, kun ultraäänitutkimus paljasti, että perheeseen oli tulossa kuopuksia yhden sijasta kaksi. Isoveljet Valle (vas.) ja Noel ovat ottaneet uuden pikkuveljen ja pikkusiskon ilolla vastaan.

Kun Eerika Raula oli ensimmäisessä raskauden seurantaan kuuluvassa ultraäänitutkimuksessa, hän koki yllätyksen. Selvisi, että perheen kuopuksia olikin tulossa yhden sijaan kaksi. Kaksoset olivat yllätys siksikin, että Raula oli käynyt jo varhaisultrassa, jossa oli näkynyt vain yksi vauva.

Yllätys oli kuitenkin mitä suurimmassa määrin positiivinen.

– Olin ihan onnessani. Olen pienestä asti halunnut kaksoset, Raula kertoo.

Raskausaikana Raulaa vaivasivat ennenaikaiset supistukset.

– Jouduin ottamaan aika rauhallisesti, ja toki vatsakin oli aika iso.

Perheen kuopukset syntyivät keskosina eli kuutisen viikkoa ennen laskettua aikaa. Kaksosten syntymä tuplasi perheen lapsiluvun.

– Oli se ajatuksena aika hurja, että lapsia on yhtäkkiä tuplasti. Tässä vaiheessa on outo ajatus se, että vauvoja olisikin vain yksi.

Raulan sylissä oleva poika on avannut silmänsä ja katselee tarkkaavaisen näköisesti äitiään samalla, kun isoveli Valle silittelee onnellisena hänen päätään.

– Sinä voit silittää näin, Valle opastaa pikkuveljeään Noelia , joka varovasti silittää omalla puolellaan olevaa pikkusiskon päätä.

Sisko pitää silmänsä suljettuina ja vaikuttaa olevan edelleen unessa. Kaksoset ovat vielä sen verran pieniä, että he nukkuvat paljon.

– Kyllä meillä tietysti vähän valvotaan, mutta se kuuluu asiaan. Jos heidän ikänsä laskee lasketusta ajasta niin he ovat todella pieniä vielä.

Arki kaksosten kanssa on sujunut hyvin. Raula kertoo odottaneensa paljon pahempaa.

– Toki nyt on vähän kädet täynnä vauvoja, mutta paremmin meillä on mennyt kuin kuvittelin. Olemme myös saaneet paljon apua.

Kahta uutta sisarusta odottivat malttamattomina vanhempien lisäksi isoveljet 6-vuotias Valle ja 4-vuotias Noel. Vanhempien lasten vauva-ajan kokemuksesta on ollut kaksosten kanssa hyötyä.

– Nyt on kokemusta enemmän. Aina välillä muistaa, että ai niin näinhän se oli silloinkin. Sitä ei enää hermostu niin pienistä. Ainakin teoriassa pystyy ottamaan rennommin.

Valle ja Noel ovat ottaneet vauvat hyvin vastaan ja auttavat mielellään.

– He laittavat tuttia suuhun, keinuttavat sitteriä ja lähettelevät vauvoille lentosuukkoja. Usein heillä on kova ikävä vauvoja, kun he tulevat kotiin hoitopäivän jälkeen.

Varsinkin Valle on silmin nähden ihastunut pieniin sisaruksiinsa.

– Hän on pitänyt vauvoista jo pienestä pitäen.

Tulevana sunnuntaina Raulalla on aamulla vieressään kahden sijasta neljä lasta. Perheessä on ollut tapana viedä äidille aamupala sänkyyn ja sen Raula toivoo saavansa tänäkin vuonna.

– Vaikka voi olla, että joudun ensin itse antamaan jollekin ensin aamupalaa, hän sanoo.

Äitienpäiväperinteisiin Raulan perheessä on kuulunut kiertää mummujen sekä isomummujen luona.

– Kyllä me nytkin tämän suurperheen kanssa lähdemme kierrokselle. Usein olemme olleet äitienpäivänä syömässä jossain ravintolassa, mutta nyt ei varmaan pääse.

Äitiydestä…

Äitiydessä parasta on…​ yllättävä halaus ja leikin lomasta kuuluva huudahdus ”äiti mä rakastan sua”.

Äitienpäivälahjaksi toivoisin… hemmottelua, halauksia ja hyvää ruokaa.

Omalle äidilleni haluaisin sanoa.. miten kiitollinen olen kaikesta avusta jota olemme häneltä saaneet. Häneen voi aina luottaa.

Jos voisin kehystää kuvaksi yhden muiston se olisi… hetki, jolloin lapsille kerrottiin, että he saavat kaksi pikkusisarusta.

Laitilan Sanomat antoi haastattelemilleen äideille neljä lausetta ja pyysi heitä jatkamaan niitä.