Uudessakaupungissa suunnistuspeli koululaisille ja kaikille matkailijoille

0
Uudessakaupungissa on suunnistuspeli pelattavana ensi maanantaista elokuun loppuun asti.

Uusikaupunkilaisten opettajien ja museon yhteistyöstä syntyi Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suunnistuspeli, joka on suunnattu erityisesti uusikaupunkilaisille koululaisille.

Peli avataan kuitenkin maanantaina 10. toukokuuta myös kaikkien muidenkin kuntalaisten sekä matkailijoidenkin pelattavaksi.

Kyseessä on seppo.io-alustalla pelattava mobiilipeli, jota pelataan älypuhelimella tai tabletilla. Pelkkää puhelimen näpräystä peli ei kuitenkaan ole, vaan suunnistus tapahtuu Uudenkaupungin keskustan alueella.

Peli alkaa ”Pookin kulmalta” eli Koulukadun ja Ylisenkadun risteyksestä, missä on siis ensimmäinen rasti. Suunnistuksen kohteet kierretään numerojärjestyksessä, ja reitti kulkee muun muassa Uudenkaupungin torin ja Kaupunginlahden ympäristöissä.

Jokaisessa suunnistuksen kohteessa on tehtävä, joka aukeaa pelialustalla, kun pelaaja on tarpeeksi lähellä rastia. Kartan voi halutessaan tulostaa Uudenkaupungin museon nettisivuilta www.uudenkaupunginmuseo.fi maanantaista alkaen tai hakea Wahlbergin museotalosta osoitteesta Ylinenkatu 11 tai Passarista osoitteesta Rauhankatu 10. Peli on avoinna pelattavaksi elokuun loppuun asti osoitteessa play.seppo.io.

Pelaajan tulee siis mennä ensimmäisen rastin kohdalle, kirjoittaa nettiselaimeensa play.seppo.io ja kirjautua sivustolle pelaajana. Suunnistamaan päästäkseen pelaajan täytyy vielä näppäillä pelikoodi G32852.

– Kannattaa myös muistaa laittaa puhelimen tai tabletin sijaintitiedot päälle, Uudenkaupungin museosta vinkataan.