Venla Laiholle hopeaa SM-maantiekävelyssä

0
Venla Laiho tuuletti hopeaa Urjalassa kisatuissa SM-maantiekävelyssä.

Ilkka Simola

Yleisurheilun kesäkausi käynnistyi viikonvaihteessa koronarajoitusten hivenen lievennettyä useammalla rintamalla. Jyskeläisittäin avauksen kruunasi Venla Laihon SM-hopea Urjalassa pidetyissä maantiekävelyissä. Näin Venla uudisti vuosi sitten Lapualla saavuttamansa sijoituksen.

Ennakkoasetelmissa oli aiemmin jo kautensa aloittanut maan kärkikolmikko Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen ja Tiia Kuikka sekä Lapuan Virkiän 22-sarjalainen Anniina Kivimäki selkeästi edellä. Tämän vuoksi syyskuussa viimeksi kisannut Venla lähti tekemään omaa suoritustaan.

Venlan kävely sujui teknisesti hyvin, yhtään huomautusta ei tullut. Toisin kävi Kuikalle, joka loppukilometreillä liputettiin ulos. Naisten sarjan voiton vei viime vuoden tapaan Neuvonen Kivimäen ottaessa 22-sarjan mestaruuden.

Vaikka 20 kilometrin loppuaika 1.48.19 jäikin muutaman minuutin viimevuotisesta nappisuorituksesta oli Venla tyytyväinen kisaansa.

– Perushomma toimii ja tekniikka on kunnossa. Nyt hyvät palauttelut ja uutta treeniä. Seuraava kisa on joko Naantalin aurinkokävelyissä kolmen viikon kuluttua tai kävelykarnevaaleilla Jämsässä. Ja Kalevan Kisat ovat vasta elokuun lopulla Tampereella.

N19-sarjan 10 kilometrillä Maria Antola oli viides ajalla 60.17. Ylioppilaskirjoituksiin keskittyneen Marian ennätys on reilun minuutin parempi.

Erinomaisesti kävelivät myös Kalannin Vankan edustajat Aino Saarisen ottaessa N17-sarjan 5 kilometrin pronssin ajalla 29.47 ja Emilia Ellän voittessa 15-tyttöjen mestaruuden ajalla 28.46. Emilia on vuosituhannen vaihteessa Jyskeen väreissä kävelleen Jutta Voronkoffin jälkikasvua.

Seuraennätykset Saralle ja Valtterille

Viikonloppuna kirjattiin myös kaksi seuraennätystä. Sara Honkakangas teki 12-tyttöjen 5-ottelun ennätyspisteet 1710 voittaessaan Tampereella 13-sarjan moniottelujen aluemestaruuden ja Valtteri Valtonen 15-poikien kuulassa 14,09 pukkauksella Raision aluekisoissa.

Saran tulossarja oli mainio: 60 m aidat 10,72, pituus 3,97, korkeus 149, keihäs 24,00 ja 800 m 2.50,64. Keihästä lukuunottamatta kaikki omia kärkinoteerauksia. Kaksi vuotta ikäisiään varttuneemmissa otellut Neela Ihanmäki oli 25 ottelijan kisassa kymmenes pistemäärällä 1152 (13,04 – 3,71 – 125 – 14,21 – 2.46,15)

Saran pisteet poistivat seuraennätyslistalta Verna Vuorelan neljä vuotta sitten ottelemat 1623 pistemäärän ja Valtterin kuulatulos Verner Perkkolan vuoden 2014 lukemat 14,03.

Valtterin tapaan lajinsa ykkönen 15-sarjassa Raisiossa oli Aada Vuoriaho lähes puolentoista metrin ennätysparannuksella 12,03 kantaneella työnnöllään.

Vauhdissa olivat myös pikajuoksijat. Helsingissä Toukokuun kisoissa Joni Vainio-Kaila haki vielä herkintä askeltaan 200 metrin neljä sekunnin kymmenystä omasta ennätyksestään jääneen ajan 22,29 antaessa neljännen sijan. Porin avauskisoissa Ilmari Vuorelan satasen aika 11,42 riitti kolmanteen sijaan.