Vuoden kätilö on laitilalainen Hannakaisa Niela-Vilén

0
Hannakaisa Niela-Vilén on valittu vuoden kätilöksi.

Suomen Kätilöliitto valitsi vuoden kätilöksi laitilalaisen Hannakaisa Niela-Vilénin . Hän on kätilö, terveystieteiden tohtori ja dosentti.

Niela-Vilén väitteli vuonna 2016 keskosvauvojen imetyksestä. Ennen tohtorikoulutusta hän työskenteli kätilönä synnytysosastolla Turun yliopistollisessa keskussairaalassa.

Tällä hetkellä Hannakaisa Niela-Vilén toimii erikoistutkijana Turun yliopiston hoitotieteen laitoksella. Hänen tutkimusalansa kohdistuvat raskaana oleviin ja synnyttäneisiin naisiin, sikiöihin ja vastasyntyneisiin sekä koko perheeseen.

– Hän on tehnyt merkittävää tutkimusta äidin ja vastasyntyneen varhaisesta kontaktista, sekä ennenaikaisesti että täysiaikaisena syntyneiden vauvojen imetyksestä ja heidän perheidensä tukemisesta imetyksessä. Lisäksi hänen tutkimuskohteenansa on myös raskaudenaikainen etämonitorointi, Kätilöliitto kertoo verkkosivuillaan.

Tutkimustyönsä ohella Hannakaisa Niela-Vilén opettaa Turun yliopiston hoitotieteen laitoksella.

– Hän on innostava opettaja ja kannustava opinnäytetöiden ohjaaja.

Lisäksi Niela-Vilén on Kätilölehden toimituskunnan jäsen. Kätilöliiton mukaan toimituskunnassa Hannakaisa on tuonut rakentavasti esiin näyttöön perustuvan tiedon tärkeyden kätilölehden julkaisemassa sisällössä. Hän on myös aloittanut uuden juttusarjan kirjoittamisen Kätilölehteen.

– Hannakaisa Niela-Vilén vie kätilötyön vahvaa osaamista eteenpäin osallistumalla monipuolisesti ammatilliseen keskusteluun valtakunnallisesti yhdessä kätilöiden kanssa. Hän jakaa omaa tieteellistä näkemystään kätilökollegoilleen arvokkaasti.