15 000 euroa avustusta Mustajärven uimarannan esteettömyyshankkeeseen sekä Soukaisten monitoimikentän rakentamiseen

0
Mustajärven ranta kunnostetaan nykyistä paremmaksi, jotta myös liikuntarajoitteisten on helpompi käydä saunassa ja uimassa. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Laitilan kaupunki sai aluehallintovirastoilta kahteen hankkeeseen valtionavustusta. Sekä Mustajärven uimarannan esteettömyyshanke että Soukaisten koulun pihalle rakennettava monitoimikenttä saivat kumpikin yli 15 000 euroa avustusta.

Mustajärven uimaranta sekä rannalla olevat pukuhuoneet ja sauna on tarkoitus remontoida esteettömiksi, jotta liikuntarajoitteiset henkilöt voivat tasa-arvoisesti nauttia kesä- ja talviuinnista. Mustajärven rannalle on keskustasta matkaa noin 18 kilometriä, mutta se valikoitui esteettömän rannan kohteeksi jo valmiiksi tasaisen maan, sekä tienläheisyyden vuoksi.

Soukaisten kylään kyläkoulun pihalle rakennetaan monitoimikenttä oppilaiden sekä kuntalaisten käyttöön.

Liikuntapaikkarakentamisen avustukset hyödyttävät kaikenikäisiä suomalaisia. Avustuksilla tuetaan maksuttomia, helposti saavutettavia ja jokaisen käytettävissä olevia liikuntapaikkoja.