Äänisaalis löi ällikällä

0
Pertti Kerttula lähti aamuvarhaisella töihin, vaikka yöllä ei juuri tullut uni silmään. Ensimmäistä kertaa ehdolla ollut Kerttula korjasi Laitilan suurimman äänisaaliin.

Pertti Kerttula ajoi maanantaina viljakuormia hämmentyneissä tunnelmissa. Laitilan kuntavaalien ääniharavan oli vielä vaikea uskoa tapahtunutta, vaikka onnitteluja oli tullut pitkin yötä.

– En millään osannut odottaa tätä, vaikka ajattelin, että voin mennä läpi, 145 ääntä saanut Kerttula sanoi.

Ensimmäistä kertaa ehdolla ollut Kerttula on kotoisin Leinmäeltä. Hän asuu Malvossa. Ammatiltaan Kerttula on autoilija ja maanviljelijä.

Poliittinen vaikuttaminen ei ole aikaisemmin vetänyt puoleensa, vaikka mies on seurannut sitä hyvin läheltä koko elämänsä. Tai ehkä juuri siksi.

– Isäni Eero Kerttula oli pitkään valtuutettuna ja kunnanvaltuuston puheenjohtajana. Näin, miten paljon politiikka vei aikaa ja ajattelin, että se voi haitata muita töitä. Nyt minulla on kuitenkin aikaisempaa enemmän vapaa-aikaa, kun teen pelkästään maatalousajoja. Se on kausiluontoista, eikä tarvitse lähteä minnekään kauas, Kerttula perustelee keskustan ehdokkaaksi lähtemistään.

Valtuutettuna ääniharava haluaa olla edistämässä yrittäjyyden edellytyksiä, joihin kuuluvat niin työperäisen maahanmuuton tukeminen kuin järkevät liikenneratkaisutkin. Kuntataloudessa on hänen mielestään huolehdittava siitä, että velkaa myös maksetaan eikä vain oteta. Valtuustotyöhön hän toivoo asiallista otetta ja arvokkuutta.

– Se ei saa olla mitään sosiaalisen median showta. Toivon, että valtuustossa käyttäydytään arvokkaasti ja ollaan ennen kaikkea hoitamassa yhteisiä asioita.