Allu ja Poika Wirvoitusjuomatehtaalla

0
Riku Suvanto pääsi yhteiskuvaan Aleksi Saarelan kanssa. Taustalla Mikael Vuorio.

Laitilan Jyskeessä ensimmäiset lämärinsä laukonut, tuore Rauman Lukon Suomen mestari Aleksi Saarela , on yhdessä Kanada-maljan kanssa tavattavissa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan terassilla torstaina 10.6. kello 16–18. Faneilla on mahdollisuus jututtaa Allua ja ihailla ”Poikaa”. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus yhteiskuviin ja Aleksin nimikirjoitukseen.

Aleksilla on tähän mennessä plakkarissaan alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus, AHL-Liigan mestaruus sekä tuoreimpana tältä keväältä jääkiekon SM-liigan mestaruus Rauman Lukossa.

Kanada-malja on jääkiekon SM-liigan kiertopalkinto, jonka saa pudotuspelien voittajajoukkue eli Suomen mestari. Sen lahjoittivat Kanadan suomalaissiirtolaiset Suomen jääkiekkoliitolle järjestettyään keräyksen vuonna 1950. Keräyksen organisoi Kanadaan muuttanut suomalaissyntyinen leijona Arne Ritari . Palkinto jaettiin ensi kerran vuonna 1951, ja vuoteen 1975 asti se jaettiin SM-liigan edeltäjän SM-sarjan voittajajoukkueelle. Kanada-maljasta tehtiin vuonna 1991 kopio ja alkuperäinen annettiin näytteille Tampereella sijaitsevaan Suomen Jääkiekkomuseoon.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas muistuttaa tapahtumaan saapuvia turvaväleistä.