Hanna Vuola nousi Ugin valtuustoon – Laitilassa yhä perhettä, metsää ja peltoa

0
Hanna Vuola asuu nyt puolisonsa kanssa Uudenkaupungin keskustassa. Hannalle muutto oli paluu, sillä hän on kotoisin Kalannista.

Laitilan valtuustossa kolme kautta vaikuttanut ja valtuuston varapuheenjohtajanakin toiminut Hanna Vuola (kesk.) on valittu Uudenkaupungin valtuustoon.

Vuola on asunut puolisonsa kanssa vuoden verran Uudenkaupungin keskustassa.

Mikä sai muuttamaan Uuteenkaupunkiin?

– Olemme kaksi vuotta etsineet sellaista taloa, johon myös sokea veljeni voisi muuttaa. Uudenkaupungin keskustasta löytyi vähän isompikin talo. Tähän saimme asunnot meille ja veljelle, työhuoneen minulle ja piharakennukseen tehdään vielä veljelle paja, jossa hän voi sitoa harjoja.

Vuolat eivät ole kokonaan jättäneet Laitilaa, sillä heillä on täällä vielä peltoa ja metsää sekä tytär asuu perheineen nyt heidän maatilallaan. Puolisolle muutto oli haikea, sillä hän muutti synnynkodistaan Uuteenkaupunkiin. Hannalle muutto oli ikään kuin paluu, sillä hän on kotoisin Kalannista ja työskennellyt virkamiehenäkin Kalannissa, kuten Laitilassakin.

Hanna ei aikonut ensin asettua ehdolle Uudessakaupungissa, mutta korona sai muuttamaan mielen. Kun etätyöt lisääntyivät, hän ehtikin olla kotona enemmän. Turun asunto jäi vähemmälle käytölle.

Hanna Vuola työskentelee Turussa Varsinais-Suomen Keskustan piirin toiminnanjohtajana ja vastaa koko maakunnan alueella keskustan vaalitoiminnasta. Hän ei osannut veikata, paljonko voisi saada ääniä Uudessakaupungissa, mutta nappasi sitten hyvän äänipotin, 86 ääntä.

Paikkajaossa hän on valmis tehtävään kuin tehtävään.

– Tahdon joka tapauksessa edistää kuntien välistä yhteistyötä Vakka-Suomessa.