Hulda tuli taloon

0

Meille muutti rouva Hulda Huttunen. Jotkut lukijat voivat muistaa kolumnini herra Huttusesta. Tuoreen avioparin suhde vaikuttaa vähän viileältä siihen nähden, että liittoa on takana vain muutama viikko.

Hulda Huttunen ahkeroi täällä sisällä ja herra Huttunen ulkona, mikä voi myös osaltaan vaikuttaa pariskunnan etäisiin väleihin. On myös mahdollista, että rouva Huttunenkin olisi halunnut työsopimukseensa yhtä pitkät lomat kuin miehellään. Herra Huttunen sai neuvoteltua loma-ajakseen koko talvikauden, silloin kun ei nurmikko kasva. Rouva Huttusen on tyydyttävä lyhyisiin lataustaukoihin.

Hulda Huttusen työaika alkaa – kuten miehelläänkin – aamukahdeksalta. Hän informoi työantajaansa, että työt alkavat nyt, ja pian kuuluu jo touhukas hurina ympäri taloa. Välillä havahdun siihen, että Hulda tuuppii jalkojani päästääkseen työpöydän alle siivoamaan.

Huolimatta siitä, että Huldan työsuhde meillä on kestänyt vasta hetken aikaa, hän on ehtinyt kaikenlaista. Yhtenä päivänä hän oli ahmaissut tyttäremme lattialle unohtuneet alushousut.

Ne piti käydä pelastamassa tv-tason alla olevaan latauspaikkaan ehtineen Huldan helmoista. Toisena päivänä rouva oli ajautunut lasten hulavanteen sisälle ja pyöri siellä hämmentyneen oloisena.

Eräänä työpäivänään Hulda joutui todelliseen kiipeliin. Hän jäi kiinni kaksin kerroin taittuneen virkatun maton reunan päälle ja lähetti viestin, että on jumissa tyttäremme huoneessa.

Ystävät kyselevät, että suosittelisinko Huldan kaltaista apulaista heille. Kysymys on vaikea, koska robotti-imuri on ollut meillä niin kovin vähän aikaa. Itse nautiskelen siitä, ettei varpaisiin takerru niin paljon hiekkaa, kun tassuttelen kotona avojaloin.

Toisaalta jos haluaa Huldan siivoavan kunnolla pöydän alta, tuolit on nosteltava pöydän päälle. Minusta tämä ei ole iso vaiva siihen nähden, että tuoleja saa siirrellä silloinkin, kun imuroi itse.

Ja ainakin toistaiseksi Hulda on tuonut etenkin perheen pienimmille runsaasti iloa erilaisilla sattumuksillaan.

Kirjoittaja on Laitilan Sanomien toimittaja, joka toteutti pitkäaikaisen haaveensa Huldasta.