”Ihana seurustella ihmisten kanssa” – Kiertävässä kyläkahvilassa kyläjuhlan tuntua

0
Patrick Virtanen, hänen äitinsä Sophie Türtscher ja Jukka Alhoranta viihtyivät seurakunnan Kiertävässä Kyläkahvilassa Helinin torpalla.

Pyhärannan seurakunnan Kiertävä Kyläkahvila nimensä mukaisesti kiersi seitsemässä eri pysähdyspaikassa viime viikolla. Väkeä kerääntyi paikoin niin, että diakonissa Tiina Mäkisen mukaan kahviloissa oli kyläjuhlan tuntua.

– Monet vanhemmista ihmisistä ovat sanoneet, että tämä on ensimmäinen tapahtuma, mihin he ovat uskaltaneet tulla. On ihanaa seurustella ihmisten kanssa.

Mäkinen kertoo, että ihmisistä huomaa, että he ovat kaivanneet kohtaamisia toisten ihmisten kanssa.

– Huomaan sen itsessänikin. On myös hienoa saada kasvot niille ihmisille, joiden kanssa olen puhunut puhelimessa reilun vuoden aikana.

Sää suosi Yhteisvastuukeräyksen nimissä tehtyä kyläkahvilakierrosta, sillä viime viikolla lämpömittari kipusi jopa hellelukemiin.

– Isoset puhaltelivat saippuakuplia, ja lapset juoksivat niiden perässä. Vanhemmatkin ihmiset piristyvät, kun saavat katsella lasten touhuja.

Pyhärannan seurakunnan, niin kuin muidenkin seurakuntien, toimintaa on jouduttu sopeuttamaan koronakriisin takia. Monet ryhmät ja lasten päiväkerhot ovat olleet viimeisen vuoden enemmän tai vähemmän tauolla.

– Yleensä tähän aikaan vuodesta seurakunta menee kesätauolle, mutta nyt meni toisinpäin, Mäkinen kertoo ensimmäistä kertaa toteutetusta kyläkahvilakierroksesta.

Reilan kyläkahvilan pihaan kaarsivat keskiviikkona polkupyörillään Seppo ja Kirsti Sjölund. Seppo harmitteli, että jumalanpalveluksiin määrättiin tiukat osallistumisrajoitukset, vaikka kirkossa olisi ollut tilaa levittäytyä kauas toisista. Myös hautajaisten osallistujamäärän rajoitukset puhututtivat.

– Nyt saa kirkkoonkin mennä, iloitsevat Sjölundit yhdessä Mäkisen kanssa.