Ilmari Vuorela haluaa puolustaa koulutusta ja liikunnan harrastamista

0
Ilmari Vuorela on 18-vuotias kaupunginvaltuutettu.

Tämän kevään ylioppilas, 18-vuotias Ilmari Vuorela on nuorin Laitilan uusista valtuutetuista. Hän sai vaaleissa 52 ääntä. Politiikka kiinnostaa, sillä sen kautta on mahdollisuus vaikuttaa yhteiseen hyvään.

– Hyvinvointi, liikunta ja koulutus ovat minulle tärkeitä asioita. Hyvä koulutus on kaiken perusta ja haluan puolustaa vahvasti sitä, että koulutuksella on riittävä rahoitus. Liikunta ja mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen taas luovat hyvinvoinnin perustaa.

Luottamustehtävät ovat Vuorelalle tuttuja, sillä hän on toiminut aikaisemmin muun muassa Laitilan Nuorisovaltuustossa. Pienestä pitäen urheilua harrastanut tuore valtuutettu valmentautuu parhaillaan kesän yleisurheilukisoihin ja valmentaa nuorempiaan. Syksyllä hän toivoo voivansa aloittaa kauppatieteen opinnot Porissa. Myös armeija kuuluu tulevaisuuden suunnitelmiin.

– Voisin ehkä joskus työskennellä hyvinvointialan yrittäjänä. Haluan auttaa ihmisiä ja se on minulle ykkösjuttu myös valtuutettuna.

Valtuustotyöltä Vuorela toivoo hyvää päätöksentekoa, sitä, ettei riidellä vaikka oltaisiin asioista eri mieltä.