Iltatoritunnelmaa tarjolla heinä-elokuussa – Ensimmäisellä kerralla lavalle nousevat haastateltaviksi kesälaitilalaiset Outi ja Heikki Rautalin sekä Pinja Renvall

0
Laitilassa ohjelmallisia iltatoreja vietetään heinäkuun alusta elokuun puoliväliin torstaisin. Arkistokuva: Pirkko Varjo

Laitilan iltatorit starttaavat heti heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Toriaika on kello 16–20. Ohjelma alkaa iltakuudelta.

– Perinteisellä kaavalla mennään, kertoo iltatorien järjestelyistä Lea Koskinen.

Ensimmäisellä kerralla, Treffitorilla Seppo Helenius laulaa ja haastattelee kesälaitilalaisia Outi ja Heikki Rautalinia ja Pinja Renvallia. Rautalineilla on vahvat sukujuuret Laitilassa, ja paikkakunnalle heidät tuo kesämökki järven rannalla. Pinja Renvall on monen nuoren tapaan lähtenyt Laitilasta muualle opiskelemaan, mutta paluu kotipaikkakunnalle on tulevaisuudessa mahdollinen.

Iltatoreja on torstaisin aina elokuun puoliväliin saakka. Heinäkuun toisena torstaina 8.7. lavalle nousee Vakka-Suomen Harmonikkakerho ja 15.7. tunnelmaa luo Laulu- ja soitinyhtye Wakkarit.

22. heinäkuuta väkeä kokoaa torille Jazzkukon konsertti. Kuun lopussa 29.7. esiintyvät Laitilan pelimannit ja kello 19 alkaa huutokauppa Lasse Lemmetin johdolla.

Elokuussa on kaksi iltatoria, joissa ensimmäisessä 5.8. pääsee yhteislaulamaan viihdekuoro Boleron tahtiin. Tämän kesän viimeistä iltatoria 12.8. vietetään Laitilan soittokunnan ja Minna Kajanderin, Jarkko Kokin sekä Aleksi Putkisen tahdissa.

– Kahvion pitäjä on tällä kertaa vaihtuva, mutta kahvia kyllä saa, kertoo Koskinen.