Isä, Allu ja Poika – ”Jos pelaan Suomessa, on todennäköinen seura Lukko”

0
Aleksi Saarela tiedustelee Laitilan mummulaan kesänviettoon tulleilta Otto, Henri ja Sami Kylänpäältä sekä Joel, Elvi ja Olli Junkkariselta, miten kesä on lähtenyt käyntiin.

Asko Tanhuanpää

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan piharavintolassa selvisi menneellä viikolla vastaus siihenkin, kuka luonnonvahvana pidetystä Saarelan perheestä on oikeasti vahvin. Vastauksen sai antaa Aleksi Saarela siitä yksinkertaisesta syystä, että hänen voittamansa Suomen mestaruus on tuoreempi kuin kumpikaan isä-Pasin mestaruuksista.

– Minä tietysti. Olen vahvempi ja myös paremmassa kunnossa kuin isä. Hänellä on ainoastaan harmaampi tukka, Aleksi Saarela ilmoitti leveä hymy suupielessä.

Mutta sille ei ”Allukaan” voi mitään, että isä-Pasilla niitä mestaruuksia on edelleenkin puolta enemmän kuin pojallaan. Hän oli voittamassa SM-kultaa Helsingin Jokereissa kausilla 1995–1996 ja 1996–1997.

– Allun nimestä saa sentään vielä selvää, mutta 25 vuoden takaiset kaiverrukset alkavat olla jo aika tavalla pölyttyneitä, Pasi Saarela heitti, kun isä ja poika tutkivat yksissä tuumin perinteistä Kanada-maljaa.

Isä, Allu ja Pojaksi kutsuttu Kanada-malja kohtasivat Kukon kultamailla nyt ensimmäistä kertaa, sillä Pasi Saarela ei pyttyä koskaan kotikulmille tuonut, eikä hän toisaalta ollut myöskään vastassa Turusta mestarina kotiin Raumalle palannutta ja hetkellisesti Laitilassa pysähtynyttä Johtaja Virran Dream Teamia.

Pojan Laitilaan tuoneen Aleksi Saarelan ulkoisesta olemuksesta ei enää Wirvoitusjuomatehtaan pihalla havainnut, että mestaruutta tuli miehissä muutaman päivän ajan juhlittuakin. Kauden kovuudesta sen sijaan kieli tuore leikkaushaava kädessä, mutta paketissa oli toisaalta isä-Pasikin.

– Astuin aamulla terassityömaalla naulaan, se aito, ainoa ja alkuperäinen Laitilan Kaurajätti paljasti.

Laitilan Sanomat ehti vielä kysyä Aleksi Saarelta ennen ensimmäisten nimmarin- ja valokuvanmetsästäjien saapumista, jatkuuko tämän ura tulevalla kaudella Rauman Lukossa. Vastaus oli kiertelevä.

– Ainakaan toistaiseksi tilanne ei ole sellainen, että molemmat olisivat osoittaneet halunsa jatkoon. Lukkokin on toki yhtä mahdollinen kuin on esimerkiksi Ässät, mutta jos minä SM-liigassa pelaan, niin eiköhän joukkue ole todennäköisesti Lukko, Saarela kuittasi.

– Myös NHL on tietysti mahdollinen, mutta siellä ei ole edes drafti vielä alkanut. Ja pelataan jääkiekkoa muuallakin päin maailmaa, hän jatkoi.

Kun näkymättömät portit Allun ja Pojan luokse sitten aikataulussa avattiin, saapui paikalle tasaisena virtana niin aikuisia kuin nuorempaakin väkeä. Kaikki halusivat tietysti samaan kuvaan pääosanesittäjien kanssa, ja himoittua tavaraa oli myös mestarin nimikirjoitus.

– Ei täältä olisi voinut jäädä pois mistään hinnasta. Harmitti, kun koronan takia ei päässyt halliin katsomaan pelejä, mutta nyt rajoitukset ovat onneksi jo helpottumassa, lapsuusvuosistaan asti Lukkoa fanittanut kihlapari Henna Ruustamo ja Vesa Sulkanen tiivisti monen muunkin ajatukset sanoiksi.

– Kun Lukon mestaruus ratkesi, huusimme kotona niin, että Palmusen mäki raikui, Sulkanen paljasti.