Jousipuistoon toivottiin leikkivälineitä, piknik-pöytää ja alueen aitaamista

0
Jousipuiston leikkipuisto sijaitsee Tuunan alueella.

Laitilan kaupunki keräsi sähköisen kyselyn avulla Jousipuiston leikkipuiston saneerausta varten sen käyttäjien toiveita. Kysely keräsi yhteensä 77 vastausta. Leikkivälineiden osalta toivotuimpia olivat kiipeilyteline, liukumäki ja tavallinen keinu. Avoimissa vastauksissa tuotiin useasti esiin myös toive vaijeriliu’usta ja hämähäkkikeinusta.

Leikkivälineiden lisäksi puistoon toivottiin eritoten piknik-paikkaa eli pöytää, jonka ympärillä olisi penkkejä. Lähes 80 prosenttia vastaajista toivoi alueen aitaamista.

Vastauksissa toivottiin eri ikäisten lasten huomioimista ja puistoon laittamista kuntoon myös läheisen Pähkinäpensaan päiväkodin tarpeita varten. Valaistuksen ja parkkipaikan puute tuotiin vastauksissa myös esiin.

– Toiveiden runsas määrä yllätti positiivisesti ja kyselyn tulosten mukaisesti puiston saneerausta suunnitellaan eteenpäin, kertoo teknisen toimen työpäällikkö Petri Hautakoski.

Talousarviossa saneeraukseen varatut määrärahat luovat reunaehdot suunnitelmille, mutta tavoitteena on korjata puisto vastaamaan sitä käyttävien tahojen tarpeita mahdollisimman kattavasti. Asennustyöt alkavat näillä näkymin elokuussa.