Kasitorin kesä käynnistyi säästöliekillä

0
Jari Seikolalla riittää Kasitorilla tekemistä. Kesäkukat pitää kastella, jotta se selviävät iltapäivän paahteessa.

Arto Kanerva

Kasitori avasi ovensa kesäkuun alussa, eikä toukokuussa johtuen koronarajoituksista. Samasta syystä kesäkuussa on luvassa vain yksi tapahtuma, lauluilta kuun lopussa.

– Kaikki tietysti kovasti toivomme, että pääsisimme pian ainakin lähelle normaalia elämää, mutta rajoitusten mukaan mennään ja tilanne saattaa muuttua suuntaan tai toiseen hyvinkin nopeasti, pohtii Jari Seikola.

Olisihan tuo mukavaa, kun ihmiset alkaisivat taas liikkua enemmän ja meillekin pysähtyisi turistibussi silloin tällöin.

Jotain uutta pitää aina keksiä, Seikola tuumaa ja kertoo, että tälle kesälle Kasitorin katettu terassi on saanut seinät ja ikkunat, jotta tuuli, sade ja pikatien äänet eivät haittaa. Lounaalla on nyt myös salaattiannoksia ja myyntiin on saatu myös kotimaisia yrttejä.

Perunat Kasitorille tulevat Seikolan omasta pellosta, pian alkaa tulla hernettä ja kaikki myynnissä olevat tuotteet tulevat mahdollisimman läheltä.

– Kesäkuun lopussa lauluilta, heinäkuun alussa markkinat, myöhemmin heinäkuussa terassitanssit ja Jazz-Kukko, sitten elokuussa ties mitä ja koko kesän ajan maanantaisin jumppailtoja. Eikös siinä ala olla ohjelmaa yhdelle kesälle, Seikola tuumaa.

Ulkotapahtumat ovat aina sään armoilla.

– Mutta toivotaan parasta ja pelätään pahinta, kuten ennenkin.

Karavaaniparkkiin on tullut jo varauksia juhannukseksi ja Kasitorilla toivotaan hyvää säätä koko kesäksi, jotta laitilalaiset lähtisivät liikkeelle ja turistitkin pääsisivät tänne Laitilaan tutustumaan hienoihin paikkoihin, maisemiin ja palveluihin.