Kesäleirillä parasta kaverien seura

0
Kuka ehtii? MLL:n kesäleirillä leikittiin viime viikolla pikipataa. Leiriohjaajina toimivat Viivi Nurmi ja Viivi Virtanen, leiriläisinä olivat Miikka Vartio, Ilona Sillantaka, Arvo Pohjalainen, Leevi Wasiljeff, Niklas Mikola, Eetu Suominen, Meea Heinonen, Ada Isotupa, Siiri Honkanen ja Daniel Mattila.

Miten menikään pikipata? Tai joku muu ikivanha pihaleikki, josta nykypäivän lapset eivät välttämättä ole koskaan kuulleet? Tähän ja moneen muuhun asiaan saa valaistusta  MLL:n kesäleiriltä, joka on parhaillaan käynnissä.

Päiväleiri on tarkoitettu 1.-3 -luokkalaisille.

– Leirillä on 15 lasta. Osa lapsista on kaksi viikkoa, osa viikon, leirin vastuuaikuinen Hanna-Kaisa Kylämäki kertoo.

Leiriä pidetään arkisin yhdeksästä kahteentoista. Ohjaajina toimivat Viivi Nurmi ja Viivi Virtanen. molemmat päättivät peruskoulun tänä keväänä. Ennen leiriä he suorittivat leiriohjaajakoulutuksen.

– Järjestämme lapsille piirustusta ja askartelua. Lisäksi pelaamme ja leikimme. Perjantaina pidetään naamiaiset. Toimintaa suunnitellaan yhdessä lasten kanssa, ohjaajat kertovat.

Kolmannelle luokalle menevä Ilona Sillantaka on yksi leiriläisistä. Hänen mielestään parasta leirissä on se, että siellä saa olla yhdessä kavereiden kanssa. Muuten kesä tulee kulumaan lähinnä kotona.

– Näen varmaan serkkujani ja käyn uimassa Särkijärvellä, Ilona kertoo.

Myös Eetu Suominen kertoo viihtyvänsä leirillä pääasiassa hyvin. Vain puistossa oleminen on välillä vähän tylsää.Kesä tulee hänelläkin kulumaan kotipiirissä.

– Ja varmaan käyn kavereiden luona leikkimässä.

Ulkoilun jälkeen leiriläiset lähtivät Mukulavintille syömään. Ruoanvalmistuksesta vastasi Kylämäki.

– Listalla on ollut muun muassa kinkkupastaa, liha-perunalaatikkoa sekä kanaa ja riisiä.