Kokoontumisrajoitukset lieventyvät Varsinais-Suomessa: yleisötilaisuusrajoitus kymmenen henkeä sisällä ja 50 ulkona

0
Turvaväleistä on edelleen pidettävä huolta. Arkistokuva

Varsinais-Suomessa voi kesäkuun alusta alkaen järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin sisätiloissa osallistuu enintään 10 henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöä. Lounais-Suomen Aluehallintoviraston päätös perustuu sosiaali- ja terveysministeriön ohjeisiin.

Varsinais-Suomi on edelleen pandemian leviämisvaiheessa, joten kokoontumisissa on noudatettava erityisjärjestelyjä. 50 hengen kokoontumisissa osallistujien täytyy olla mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Tällöin täytyyy olla käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita.

Tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille ulkotiloissa enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin. Lisäksi tapahtumanjärjestäjien tulee noudattaa viranomaisten muita koronaturvallisuuden takaavia ohjeita.

Jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit ja tapahtumahenkilökunta sekä palvelut, kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat. Lisäksi käytössä olevien lohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke.

– Lounais-Suomen aluehallintovirasto tarkastelee epidemiatilanteen muuttumista Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisen koronaryhmän kanssa. Mahdolliset uudet päätökset tehdään tarkastelun jälkeen mahdollisimman pian ja kun se on alueen epidemiatilanne huomioiden turvallista, aluehallintovirasto tiedottaa.