Laitilan luottamushenkilöpaikat tulevalle valtuustokaudelle on jaettu

0
Kuntavaaleissa valittiin luottamushenkilöt seuraavalle valtuustokaudelle, joka starttaa 1.8.

Laitilan poliittiset ryhmät ovat sopineet luottamushenkilöpaikkojen jaosta tulevalle valtuustokaudelle. 24.6. käytyjä neuvotteluja johti Pekka Kuusisto.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan nimeää keskustan ja kristillisdemokraattien vaaliliitto. Ensimmäisen varapuheenjohtajan nimeävät sosialidemokraatit ja toinen varapuheenjohtajuus jaetaan siten, että paikka on kaksi ensimmäistä vuotta perussuomalaisilla ja kaksi seuraavaa keskustan ja kristillisdemokraattien vaaliliitolla.

Kaupunginhallituksessa paikat jakautuvat siten, että keskusta ja kristillisdemokraatit saavat viisi paikkaa, Laitilan Puolesta sekä kokoomus molemmat puolitoista paikkaa ja sosialidemokraatit yhden paikan. Hallituksen yksi paikka jakautuu siten, että se on Laitilan Puolesta -valtuustoryhmällä kaksi vuotta ja kokoomuksella kaksi vuotta. Hallituksen puheenjohtajuus on koko valtuustokauden keskustan ja kristillisdemokraattien vaaliliitolla, varapuheenjohtajuus ensimmäiset kaksi vuotta sosialidemokraateilla ja jälkimmäiset kaksi vuotta kokoomuksella.

Keskusta ja kristillisdemokraatit  saavat puheenjohtajuuden sivistysvaliokuntaan, tekniseen valiokuntaan, tarkastuslautakuntaan sekä keskusvaalilautakuntaan. Sosialidemokraatit johtavat sosiaali- ja terveysvaliokuntaa ja Laitilan Puolesta taas rakennus- ja ympäristölautakuntaa.

Neuvotteluja jatkettiin maanantaina. Käsittelyssä olivat tarkempi paikkajako sekä konserniyhteisöjen hallituspaikat.