Lounais-Suomessa poliisilla kiireinen juhannus

0
Arkistokuva

Lounais-Suomen poliisilla on ollut kiireinen juhannus. Tosin juhannus on vastannut hyvin sitä mitä poliisi osasi etukäteen odottaakin. Tehtävämäärät vastasivat hyvin lähelle viime juhannuksen tehtävämääriä.

Poliisi pystyi hoitamaan lähes kaikki hälytystehtävät välittömästi sekä suorittamaan myös erilaista ennalta estävää valvontaa saaristokunnissa ja taajamissa. Myös poliisivene oli juhannuksena liikenteessä valvomassa erittäin runsasta vesiliikennettä.

Liikennepoliisi valvoi sekä juhannuksen meno- että paluuliikennettä usean partion voimin. Toistaiseksi liikenteessä ei ole tapahtunut vakavia onnettomuuksia eikä kukaan ole loukkaantunut vakavasti tai menehtynyt. Rattijuoppoja poliisi tavoitti useita kymmeniä.

Hyvää juhannuksen vietossa toistaiseksi on ollut se, ettei yhden tapon yrityksen lisäksi muita ihmishenkiä tai vakavia loukkaantumisia vaatineita onnettomuuksia eikä rikoksia ole tullut poliisin tietoon. Valitettavin tapahtuma oli Taivassalossa tapahtunut ihmisen hukkuminen.

Ravintoloiden pidentynyt aukiolo aiheutti taas pitkästä aikaa sen, että ihmiset viihtyivät keskustoissa aamuun saakka ja viimeiset yön juhlinnan aiheuttamat tehtävät hoidettiin poliisin aamuvuoron toimesta.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Turussa tapahtui tapon yritys yksityisasunnossa. Mies sai riidan päätteeksi vakavat vammat teräaseella tehdystä lyönnistä.

Poliisin juhannus numeroina

Hälytystehtäviä poliisi on hoitanut yli 1300, joista kotihälytystehtäviä oli. Ilmoituksia erilaisista häiriökäyttäytymisistä poliisi sai yli 200.

25 rattijuopumusta

11 törkeää rattijuopumusta

17 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista

39 pahoinpitelyä

6 törkeää pahoinpitelyä

1 tapon yritys