Lukijan juttu:Tunnelmaa Wanhassakoulussa

0
Wanhan koulun opettajatar Bertta Nyroos oppilaiden ihmettelyn kohteena.

Kouluvuoden viimeisellä viikolla Kappelimäen alakoululaisia tutustui Wanhan ajan kouluun Untamalassa.Viiden matka tehtiin pyöräillen kauniissa helteisessä säässä. Reitin varrella oli sopivasti Pyhän Pietarin vanha puukirkko, joka sekin katsastettiin muistojen joukkoon.

Wanhassa koulussa mielenkiintoisinta oli saada kokeilla musteella kirjoittamista, istuminen 5-hengen pulpeteissa, Suomen kartta 1937-luvulta, jolloin Suomi oli laajimmillaan jne.

Kysymykseen, mitä jäi mieleen Wanhassa koulussa käynnistä, eräs oppilaista vastasi; ”koulun mukava tunnelma”. Jäniksen käpäläkin heitä kiinnosti ja hiirenloukkuun jäänyt nykyajan tietokonehiiri tavallisten hiirien parina.

Päivästä jäi mukavat muistot oppilaille – ja myös opettajille.

Seppo Porkka