Neela Ihanmäelle 1000 metrin seuraennätys

0
Neela Ihanmäki kuvattiin alkukesästä voitokkaissa maastojuoksukisoissa. Kuva: Ilkka Simola

Ilkka Simola

Ei viikkoa ilman seuraennätystä. Jo kauden neljäs yleisurheilun Jyskeen ennätys syntyi maanantaina Paavo Nurmen kisojen yhteydessä juostussa 13-tyttöjen 1000 metrin kisassa, kun Neela Ihanmäki ei ujostellut pari vuotta vanhempien kilpakumppanien seurassa vaan veti komeasti neljänneksi 11-sarjan seuraennätysajalla 3.27,15.

Oma ennätys parantui lähes kolmella sekunnilla, ja aiempi Sanni Grönroosin tulos 3.28,59 vuodelta 2010 poistui listoilta. Samassa kisassa vuotta vanhempi Sara Honkakangas sijoittui kuudenneksi omalla ennätyksellään 3.32,46.

Tässä yhteydessä korjattakoon viikko sitten lehdessä ollut maininta, että vaikka ei 11-sarjan 150 metriä nykyisessä ennätysluettelossa olekaan, niin tuskin kovempaa menoa Jyskeen tytöiltä on nähty kuin Jasmin Vaskelainen Turussa juoksema 22,26. Nimittäin vanhemmasta luettelosta löytyi Salla Lehtolan nimistä vuodelta 1996 kotikentällä toukokuussa otettu käsiaika 21,7, mikä verrattuna sähköaikaan antaa ajan 21,94. Samalta kesältä Salla juoksi Turussa sähköajanotolla 22,21, joten Jasminilla riittää vielä kirittävää.

Aikuisurheilijoista Nurmen kisoihin osallistui Jyskeestä vain Joni Vainio-Kaila . 400 metrin kauden tilastossa kakkoseksi menneestä ajasta 52,73 ja B-erän kakkossijasta huolimatta mies ei ollut tyytyväinen aikaansa.

– Paras vire katosi jo ennen iltakymmentä suoritettua kisaa ja aitojen välijuoksut kulkivat tahmeasti, Vainio-Kaila kommentoi.

B-erän voitti ennätyksensä 51,41 juossut viime vuoden Kalevan kisojen pronssimitalisti Jonni Blomqvist . Kansainvälisiä tähtiä keränneessä A-erässä sen sijaan Suomen kärkiaiturit Tuomas Lehtonen ja Oskari Mörö epäonnistuivat Lehtosen hyytyessä aikaan 52,75 ja Mörön hölkätessä maaliin selkävaivan uusiuduttua.

Forssassa maanantaisissa kisoissa 16-vuotias Lotta Metsärinta kellotti 100 merin aidoissa lupaavasti lievään vastatuuleen ennätyksensä 15,04 ja 17-vuotias Akseli Hyytiä 110 metrin aidoissa parhaaseen sallituissa oloissa tehtyyn aikaansa 16,42. Seipään avaustulos neljä metriä tasan jätti vielä enemmän parantamisen varaa.

Jyskeläisten kisakausi jatkuu sunnuntaina miesten ja naisten sekä 17-sarjojen pm-kisojen ensimmäisellä osiolla Turussa, jonne Jyskeestä matkaa kymmenkunta kisailijaa.