Neela ja Kerttu piirinmestaruusmitaleille maastojuoksussa

0
Kerttu Matikaisen mitalitahti pm-maastoissa jatkui. Kuva: Jonna Voronkoff

Ilkka Simola

Neela Ihanmäki ja Kerttu Matikainen olivat kesäkauden ensimmäiset Jyskeen pm-mitalistit voitettuaan kultaa ja pronssia sunnuntaina Kaarinassa kisailluissa 9–15-vuotiaiden piirinmestaruusmaastoissa. Näin jatkettiin siitä mihin viime vuonna jäätiin koronan takia lokakuulle siirretyissä kisoissa, joissa Neela ja Kerttu olivat kesäkauden viimeiset Jyskeen pm-mitalistit.

Nyt koronarajoitukset siirsivät kisoja vain kuukaudella ja osanottomäärä tuplaantui viime syksystä normaalille lähes 250 kilpailijan tasolle. Valitettavasti tuo kasvu ei näkynyt Jyskeen osallistujamäärässä vain kuuden juoksijan lähtiessä mukaan.

Sama oli suuntaus muissakin lähialueen seuroissa vain jo vakkamaastoissa juhlineen Kalannin Vankan saadessa enemmän porukkaa jalkeille, mikä palkittiinkin neljällä henkilökohtaisella mitalilla ja kahdella joukkuemitalilla.

Neelan mestaruus tuli 11-vuotiaissa kahden sekunnin marginaalilla ja Kertun kolmossija 10-tytöissä kaksitoista sekuntia voittajasta jääneenä. 10-pojissa Mikael Aulin oli viides. Pisteitä seurojenväliseen kisaan kerrytti myös Sara Honkakangas 12-vuotiaiden kuudennella sijallaan.

Nuorimmissa pojissa Voitto Pärkö oli 13. ja 10-tytöissä Viola Pärkö 16.

Pm-kisakausi jatkuu ensi sunnuntaina Turussa pidettävillä miesten ja naisten sekä 17-sarjojen avoimilla pm-kisoilla.