Nostajille Laitilasta kolme Suomen mestaruutta

0
Pekka Anttilan maastaveto kesti pitkään, ja sitä seurasi melkoinen tuuletus.

Kolme kultaa ja kolme hopeaa oli vakkasuomalaisten voimanostajien saalis lauantaina Laitilassa pidetyissä FPO-liiton voimanoston SM-kisoista. Kultaa ottivat Pekka ja Rami Anttila sekä Reijo Hänninen . Hopeaa puolestaan saivat Jan Heino, Joni Laiho ja Jerry Aittakar i.

Pekka Anttilalle Suomen mestaruus oli järjestyksessään jo 52. Se tuli uudella yhteistuloksen maailmanennätyksellä 50–59 -vuotiaiden alle 82,5-kiloisten sarjassa.

– Kolme vuotta olen ennätystä metsästänyt ja nyt se tuli, Anttila kommentoi.

Hän esitti yhden kisojen komeimmista tuuletuksista, kun ennätys 217 kilon maastavedolla varmistui. Yhteistulo on nyt 509,5 kiloa.

Aloituslajissa jalkakyykyssä Anttila paransi hallussaan ollutta maailmanennätystä kahdesti, ensimmäisellään 188 ja toisellaan 200 kiloon. Kollmas yritys 205 kilosta epäonnistui. Penkiltä hän punnersi parhaallaan 92,5 kiloa.

Pekan poika Rami Anttila voitti miesten superraskaan sarjan 740 kilon yhteistuloksella, joka on hänelle tavanomainen. Siihen vaikutti erityisesti se, että kilpailu oli hänelle vasta toinen pari vuotta kestäneen kilpailutauon jälkeen

Reijo Hänninen teki kisoissa paluun kilpalavoille peräti yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Hän nosti kultaa 60–65-vuotiaiden yli 140 kiloissa ja teki kolmen noston sarjan jalkakyykyykkyyn, jossa parhaalla nousi 220 kiloa. Penkiltä hän punnersi 95 ja veti maasta 200 kiloa.

– Päätin aloittaa uudestaan treenaamisen, kun polvi laitettiin kuntoon. Tarkoitus olisi lähteä syksyllä maailmamestaruuskisoihin Puolaan, sillä minulta puuttuu vielä henkilökohtainen maailmanmestaruus. MM-pronssia ja EM-hopeaa minulla jo on sekä lukuisia Suomen mestaruuksia, hän kertoi kisan jälkeen.

Jan Heino teki myös paluun kilpalavoille muutaman vuoden tauon jälkeen. Hän taktikoi vaihtamalla painoluokkaa ylemmäs miesten alle 125-kiloisiin, jossa oli vähemmän osanottajia kuin alle 110-kiloisissa.

Hän sai puhtaasti ylös kahdeksan nostoa, ainoastaan viimeinen maastaveto 270 kilosta hylättiin. Yhteistuloksellaan 700 kiloa hän hävisi 212,5 kiloa voittajalle Topias Cunninghamille .

Jerry Aittakarin hopea miesten alle 90-kiloisten sarjassa tuli yhteistuloksella 720 kiloa. Sarjan voitti rovaniemeläinen Eetu SIeppi yhteistuloksella 817,5 kiloa..

Joni Laiho kävi kovan kamppailun miesten 82,5-kiloisten sarjan voitosta. Ennen viimeistä lajia maastavetoa hän vielä johti kymmenellä kilolla kilpakumppaniaan Mikael Kumlanderia .

Kovaksi maastavetäjäksi tiedetty Kumlander kuitenkin vei lopulta voiton yhteistuloksella 665 kiloa. Jonin yhteistulos tulos 650, jalkakyykky 245, penkkipunnerrus 165 ja maastaveto 240 kiloa ovat miehen uusia ennätyksiä.

Jan-Erik Maantila kävi myös kovan taistelun alle 110-kiloisten mitaleista, mutta joutui lopulta tyytymään neljänteen tilaan yhteistuloksella 790 kiloa. Sarjan voitti Joona Leppäjärvi Rovaniemeltä yhteistuloksella 807,5, kiloa.

Järjestäjäseura West Coast Powerille tuli kilpailijoilta kehuja järjestelyistä. Koronan takia kisat käytiin ilman yleisöä, joka pystyi seuraamaan niitä nettiin tehdyllä striimauksella.