Oi kisat on

0

Tänä kesänä penkkiurheilijoita hemmotellaan. Suomalaisittain hopeamitalireunuksiset jääkiekon maailmanmestaruuskisat saatiin sunnuntaina päätökseen. Mitä draamaa MM-kisat katsojille tarjosivatkaan!

Kiekkokaukalot saadaan tuskin sulatettua, kun ruoho jo televisiossa viheriöi. Suomalaisille historialliset miesten jalkapallon EM-kisat alkavat viikonloppuna. Ensimmäistä kertaa EM-kisoissa pelaava Suomi kohtaa lauantaina avajaisottelussaan Tanskan.

Futiskansa on valmiina syttymään tunteiden paloon, sillä jo Suomen jalkapallojoukkueen julkistusvideon uutisoitiin saaneen monelle kyyneleen silmiin. Jalkapallohuuma jatkuu pitkälle heinäkuulle, sillä EM-kisojen finaali pelataan 11. heinäkuuta. Sen jälkeen urheilun ystävät voivat virittää kanavansa kohdilleen, jotta soihtu palaa kirkkaana 23. heinäkuuta alkavissaTokion kesäolympialaisissa.

Penkkiurheilusta nautitaan myös alemmilla tasoilla. Kun vihdoinkin yleisötapahtumia voidaan avata, on ihana päästä ihan paikan päälle kokemaan suuren urheilujuhlan tuntua, oli sitten kyse aikuisista tai junioreista.

Laitilan Sanomissa ovat vuoden mittaan monet, erityisesti lapset ja nuoret, toivoneet koronan takia epävarmaksi muuttuneiden harrastusten, pelien ja kilpailujen jatkumista. Korona havahdutti meidät huomaamaan ja arvostamaan sellaisia asioita, joita aiemmin pidimme itsestäänselvyytenä.

Pelipäivä tai kisapäivä on juhlapäivä, oli sitten pelaajan tai kannustajan roolissa. Silloin sydämessä tuntee pientä kutkutusta, tulee onnistumisia ja epäonnistumisia.

Kannattajan on kiva hakea kahvia kentän laidalla olevasta pikkukioskista, istahtaa katsomon kovalle puupenkille ja jännittää tapahtumia muiden katsojien kanssa. Voikin varmuudella ennustaa, että urheilun ystävillä on edessään suurien tunteiden kesä.

Iida Kauppi
iida.kauppi@laitilansanomat.fi