Pirjo Karuranta haluaa kertoa tarinoita elämän syrjästä

0

Laitilan pääkirjaston kirjailijavieraana nähtiin juhannuksen alla Järvenpäässä asuva Pirjo Karuranta. Häneltä ilmestyi viime vuonna omakustanne Minäkö? Kirjan teemana on asunnottomuus, ihmiset, jotka asuvat teltoissa.

– Minusta on tärkeä kertoa tarinoita, koska monet eivät näe ympärilleen, Karuranta sanoi.

Kirjoittaja on aikaisemmin julkaissut kolme kirjaa. Siru kertoi nuoren, vaikeuksiin joutuneen tytön tarinan, Rattopoika kuvasi helppoa elämää tavoittelevaa miestä Ruotsissa ja Nimeni  onSandra oli Karurannan omiin kokemuksiin pohjautuva kertomus työttömyydestä ja Ruotsiin muutosta.

Karuranta on asunut Laitilassa ja työskennellyt muun muassa biologian ja elintarvikekemian opettajana Laitilan ammatillisessa aikuiskoulutuskeskuksessa. Hän ei kuitenkaan halunnut jäädä pysyvästi tänne.

– Järvenpäässä on hyvä asua, siellä on mukava ilmapiiri.

Uusin kirja perustuu tositapahtumiin, joskin kirjoittaja kertoo myös käyttäneensä mielikuvitustaan joissakin kohdin.

– Tällä hetkellä joillakin kirjan henkilöistä on toivoa saada oma asunto, Karuranta kertoi.