Pukki on tietysti paras – Jyskeen 2012 syntyneillä jalkapalloilijoilla on vahva usko Suomen mahdollisuuksiin EM-turnauksessa

0
Näin lähtee voittomaalin tuonut veto Leon Vaskelaisen jalasta.

Vastaus tulee kuin sen kuuluisan tykin suusta tai vaihtoehtoisesti Messin lapikkaasta, kun Laitilan Jyskeen 2012 syntyneiden jalkapallojoukkueen kaksikolta Aaron Raiskinmäeltä ja Leon Vaskelaiselta utelee Suomen maajoukkueen kovimman pelaajan nimeä. Poikien toimittajaan kohdistamat katseet kielivät, että tyhmän heitit.

– Pukki on tietysti paras. Kun molari tulee vastaan, se siirtää palloa ja pistää sen sitten sisään, nuoret herrat tietävät.

Vastaväitteitäkin omasta joukkueesta toki löytyy. Yksi huikkaa väliin maalivahti Lukas Hradeckyn nimeen, toinen taas vannoo Glen Kamaran maagisen pallonkäsittelytaidon nimiin.

– Suomi pärjää, kunhan muistetaan syötellä, eikä yritetä rynniä yksin, Leon valistaa.

Reilut kolme vuotta jalkapalloa harrastaneilla kaveruksilla on takana juuri päättynyt neljän joukkueen turnaus, josta saldoksi jäi kaksi voittoa ja yksi tappio. Turun Inter kaatui peräti 12–0, mutta Littoisille hävittiin 3–8. Viimeisen ottelun 3–2 voiton Kaarinasta ratkaisi Leon Vaskelainen komealla maalillaan, johon vapauttavan syötön tarjoili kukas muu kuin Aaron Raiskinmäki.

– Meillä on molemmilla hyvä pallosilmä ja syöttelemme paljon. Ollaan vähän kuin Messi ja Suarez, Aaron tiivistää.

Jyskeen jalkapallojaostoa vetävän Mika Lintulan mukaan laitilalaisella jalkapalloilulla menee tällä hetkellä taas hyvin, vaikka koronapandemia veikin lajin hetkellisesti aallonpohjalle.

– Koko ajan ollaan menossa kohti parempaa. Kunhan koronasta päästään kokonaan eroon, voi tilannetta kuvailla hyväksi. Yksi syy hyvään draiviin on tietysti myös Laitilan loistavissa peli- ja harjoitteluolosuhteissa, jaoston johtamisen ohella myös kahta joukkuetta valmentava Lintula näkee.

Joukkueita Jyskeen nimissä on kymmenen ja lisenssipelaajia vastaavasti noin 150. Uusin tulokas perheeseen on vuonna 2014 syntyneiden poikien joukkue. Kasassa on toimihenkilöiden lisäksi jo parisenkymmentä pelaajaa.

– Tyttöjoukkueita meillä on toistaiseksi kaksi, kun yhden toiminta loppui koronan takia. Toinen ainakin toistaiseksi lopettanut joukkue on yli-ikämiesten ryhmä, mutta siltä suunnalta on osoitettu vahvaa kiinnostusta paluuseen.

Lintulalle kaikki joukkueet ovat yhtä tärkeitä.

– Mutta eniten nautin näiden pienimpien pelaajien tekemisestä. Jokainen kaveri pelaa varmasti tosissaan alkuvihellyksestä pelin päättymiseen asti, kuluvan kauden jälkeen jalkapallojaoston vetämisen Risto Raivion käsiin jättävä Lintula selvittää.

Jyske tekee myös yhteistyötä muiden seurojen kanssa. 15-vuotiaiden poikien joukkue on koottu sekä laitilalaisista että ukilaisista pelaajista ja tavoitteena on myös saada puolet 2012-syntyneiden poikien ryhmästä pelaamaan Raumalle Pallo-Iirojen nappulaliigaan. Toistaiseksi esteeksi on muodostunut Laitilan ja Rauman välinen sairaanhoitopiirien raja.