Pyhärannan kirkon urut kunnostetaan

0
Urkujen julkisivu on alkuperäinen. Sen on suunnitellut Josef Stenbäck.

Pyhärannan kirkon urut korjataan ensi vuonna. Korjaajaksi valittiin Urkurakentamo Veikko Virtanen Oy. Kunnostuksen on arvioitu kestävän viisi kuukautta ja sen hinta on 47 700 euroa.

Urkujen korjauksesta jätettiin määräpäivään mennessä kaksi tarjousta, joista valittu on halvempi. Kirkkovaltuusto käsitteli asian kokouksessaan 17.6.

1909 valmistuneen kirkon ensimmäiset urut rakensi saksalainen urkutehdas E.F.Walcker. Nykyiset, Kangasalan urkutehtaan tekemät urut siirrettiin Rauman kirkosta Pyhärantaan 1965 vanhan, Walckerin uruista periytyneen julkisivun taakse.

Urkujen peruskorjausta valmistelevaan työryhmään kuuluivat kanttori Kari Kesäläinen, talouspäällikkö Nina Karvonen, kirkkoherra Riitta Komu, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mirja Kauppila-Laine, varapuheenjohtaja Elina Vainio-Mäntylä sekä kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Ilkka Karru.