Pyhärannan Rohdaisten frisbeegolfrata on nyt täysimittainen – Alppiruusut antavat paikalle väriä ensi kesänä

0
Ville ”Löysä” Laine näyttää mallia, miten frisbeetä heitetään. Mikko Virtanen katselee sivusta.

Ari Anteroinen

Pyhärannan Myrsky on pyrkinyt elävöittämään Pyhärantaa ja yrittänyt luoda uusia aktiviteetteja kuntalaisille. Tuorein tempaus on täysimittainen frisbeegolfrata, joka löytyy Rohdaisten koulun kupeesta. Jo viime kesänä valmiiksi saatiin yhdeksän väylää ja täksi kesäksi valmistui täysi 18-väyläinen rata.

Paikallisin talkoovoimin valmistetun radan suunnittelijaksi saatiin alan spesialisti ja lajin Suomen mestari Pasi Koivu. Talkoissa ovat olleet mukana innolla muun muassa puuha-aktiiveiksi itsensä esittelevät Mikko Kukkonen ja Ville Laine.

– Touhutaan tässä Myrskyssä kaikenlaista uutta ja jännittävää, miehet toteavat.

Kaksikon mielestä frisbeegolfrata on sijainniltaan mainio.

– Tässä on hyvät lenkkeilymaastot muutenkin. Puitteet ovat hyvät, maasto hienoa ja paikalle on helppo tulla, kuvailee Virtanen.

Virtanen kiittää myös Pyhärannan kuntaa ja alueen kahta maanomistajaa, jotka olivat suopeita frisbeegolfradan rakentamiselle.

Myrskyssä laskettiin, että rataa varten käytettiin noin 18 000 euroa rahaa ja tuhannen talkootuntia. Rahoitusta tuli muun muassa Ravakalta, radan lisäksi myös alueelle nousevaan alppiruusupuistoon.

18-väyläisen frisbeegolfradan avajaispäivänä todettiin, että tarpeeseen tuli tehtyä.

– Koko parkkipaikka oli täynnä. Olisiko autoja ollut parhaimmillaan liki kolmekymmentä. Kun olimme jokin aika sitten hieman kunnostamassa rataa, laskin heittäjiä parin tunnin ajalta sellaiset 20–30. Kun rata saatiin täysimittaiseksi, heittäjämäärä on noussut, Ville Laine toteaa.

Virallisissa kisoissa kilpailevia frisbeegolfaajia ei Pyhärannan Myrskyn riveissä ainakaan vielä ole, mutta seuraan on kyllä perustettu frisbeegolfjaosto.

– Jaoston avulla on helpompi järjestää vaikka kisoja, Laine sanoo.

Virtasen ja Laineen mukaan rataa on käynyt kokeilemassa väkeä juuri kävelemään oppineista sinne seitsemänkymppisiin saakka.

– Talkoissa ikähaitari on ollut joku 14–75 vuotta.

Pyhärannan Myrsky suunnittelee pitävänsä frisbeegolfradalla vielä kunnon avajaiset, joihin olisi tarkoitus kutsua joku kovempi heittäjä näyttämään vähän mallia.

Frisbeegolfradan ympäristöön on istutettu myös noin sata alppiruusun tainta.

– Idea tuli yhden maanomistajan heittämästä puolittaisesta vitsistä. Tartuimme totta kai ideaan kiinni. Alppiruusuista tulee nähtävyys niistäkin ja ne elävöittävät tätä aluetta entisestään, Mikko Virtanen kertoo.

Vielä tänä kesänä ei alppiruusujen loistoa pääse ihailemaan, mutta ensi kesänä toivottavasti.