Pyhärannan seurakunta teki positiivisen tuloksen

0
Pyhärannan kirkko. Kuva: Katja Kaartinen

Pyhärannan kirkkovaltuusto hyväksyi 17.6. pidetyssä kokouksessa viime vuoden tilinpäätöksen. Tilinpäätöksen loppusumma oli 1,7 miljoonaa euroa ja tilikauden ylijäämä 24 000 euroa. Verotulot nousivat edellisvuoteen verrattuna 40 000 euroa.

Kirkkovaltuusto hyväksyi myös hautainhoitorahaston alijäämäisen tilinpäätöksen vuodelta 2020. Alijäämä oli 14 700 euroa. Yhden hoidettavan haudan hinnaksi muodostui 107 euroa.

Seurakunnassa otetaan syksyllä käyttöön Katrina-Kyrkogård varauskirjaohjelmisto. Tällä hetkellä käytössä on Excel-pohjainen hautakirja sekä pahvikortisto. Kalenterina on käytetty pöytäkalenteria, johon on merkitty toimitukset, jumalanpalvelukset ja tilojen vuokraamiset. Nykyistä käytäntöä ei enää pidetty joustavana, sillä se on vain yhden ihmisen takana.

Katrina-ohjelmisto on käytössä jo 270 seurakunnassa. Kirkkovaltuusto myönsi talousarvioon 7540 euron lisämäärärahan Katrina-Kyrkogård hautarekisterin, hautakartan ja asiakastietorajapinnan sekä Katrina-perusohjelmiston ja Mobiilin hankintaan tälle vuodelle.

Helka Huttela otti esiin Rihtniemen leirikeskuksen tilanteen. Keskuksesta on Huttelan mukaan jo vuosia ollut enemmän kuluja kuin tuloja.

– Entä jos Rihtniemi myytäisiin ja toiminnat keskitettäisiin kirkon ympärille?

Kirkkoherra  Riitta Komu  vastasi, että ajatus on täysin uusi, mutta ajattelemisen arvoinen.

Rauno Luttinen  kysyi millä tavalla Rihtniemeä on mainostettu ja miten seurakunta yleensä markkinoi itseään.

– Tässä tarvitaan uusia ajatuksia, Luttinen totesi.

 

Juttua korjattu 23.6. kello 8.30: Virheellinen nimi Sauli Luttinen korjattu oikeaksi henkilöksi Rauno Luttiseksi.