Pyöräilijä törmäsi autoon – Poliisi muistuttaa, että tavoitteena on aina joustava liikenne

0
Arkistokuva

Viime viikon tiistaina keskipäivällä puoli yhden aikaan pyöräilijä törmäsi autoon Kankurinkadun ja Levysepänkadun risteyksessä. Autoilija oli pysähtynyt stop-merkin taakse, ja lähti liikkeelle, kun pyöräilijä ajoi auton oikeaa etuovea päin.

Autoilija ei ollut huomannut pyöräilijää, eikä pyöräilijä väistänyt autoilijaa. Törmäyksessä ei tullut henkilövahinkoja.

 

Moottoripyöräilijä ja autoilija kolaroivat

Viime viikon torstaina keskipäivällä puolestaan kolaroivat moottoripyöräilijä ja henkilöauto Uudessakaupungissa Koulukadun ja Ylisenkadun risteyksessä. Moottoripyörä tuli alaspäin koulukatua, ja auto ajoi Ylisenkatua torin suuntaan. Autoilija ei väistänyt oikealta tulevaa moottoripyöräilijää, jolloin ajoneuvot törmäsivät.

Moottoripyöräilijä loukkaantui lievästi, ja ajoneuvot vaurioituivat.

– Nyt kun on kirkkaita kesäpäiviä, kannattaa olla tarkkana, ettei joudu häikäistyksiin, toteaa rikoskomisario Pekka Filppula.

Myös auton lasit kannattaa pitää puhtaana siitepölystä ja muista näköesteistä.

– Autoilijoille, mooottoripyöräilijöille ja kevyen liikenteen väylää käyttäville muistutan, että pyritään joustavaan liikenteeseen. Esimerkiksi pyöräilijöille ei välttämättä ole väistämissäännöt selkeitä, joten paras, että kaikki katsovat varoiksi, että onko toinen tulossa, eikä suotta pidetä oikeuksista kiinni.

 

Viritetyllä mopolla maistissa ilman korttia

Lauantaina iltakymmenen jälkeen liikennepoliisipartio pysäytti Laitilassa Korventiellä mopoilijan, jonka mopo kulki enemmän kuin on sallittua. Kuljettajalla ei ollut korttia, ja hän oli alkoholin vaikutuksen alainen.

 

Viikonloppu sujui normaalisti

Koulujen päättäjäisviikonloppu sujui Laitilassa ja Uudessakaupungissa normaalin viikonlopun tapaan. Rikoskomisario Pekka Filppulan mukaan nuoriso oli liikkeellä, mutta yhtään rikosta ei ole tullut poliisin tutkintaan.

– Normiviikonloppu, Filppula sanoo.

 

Pakettiautoilija puhalsi yli törkeän rattijuopumusrajan

Tiistaina aamuyöllä ennen kuutta poliisi pysäytti Kallelantiellä Kalannissa pakettiauton, jonka kuljettaja puhalsi tuloksen 0,89 mg/l. Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta.