Sadat kylät somettavat tulevana lauantaina – Mukana ainakin Soukainen

0
Soukaisten Facebook-sivuilla on tarjolla uutta sisältöä lauantaina 12. kesäkuuta osana Avoimet kylät -tapahtumaa.

Kesäkuun toisena lauantaina vietetään kahta valtakunnallista tapahtumapäivää: Kyläkauppapäivää ja Avoimet kylät -päivää. Laitilasta mukana on Soukaisten kyläyhdistys, joka esittelee toimintaansa ja lähiympäristöään valokuvavideoesittelyllä Facebook-sivuillaan.

Kaikki mukana olevat kylät löytyvät avoimetkylat.fi-verkkosivustolta. Kylien linkit ja sisällöt esittelevä kartta julkaistaan tapahtumapäivänä kello 6. Karttaa selailemalla näkyy mitä sisältöjä kylä julkaisee ja mistä sisältöjä pääsee katsomaan. Somessa tapahtumajulkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

— Viime vuonna päätimme toteuttaa ensimmäistä kertaa tämän tapahtuman verkossa ja se kyllä kannatti, sillä kylät saivat upeasti näkyvyyttä somessa! Nyt halusimme jälleen tehdä tapahtuman pääosin verkossa, pienet live-tapahtumatkin mahdollistaen sekä kannustaa kyliä lisäämään näkyvyyttään sosiaalisen median kanavissa. Kylien oma aktiivinen viestiminen tukee hyvin myös käynnissä olevaa maallemuuttobuumia, kertoo Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne.

Tapahtumaan ilmoittautuneet kylät ovat intoutuneet tekemään muun muassa videoita, digitarinoita, kuvagallerioita ja retkeilyreitistöjä. Kylät ovat saaneet vapauden suunnitella ja tuottaa kaiken sisällön itse omille alustoilleen. Päivän isompana tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja kylien yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Tavoitteena on saada kylien kiinnostavat lähimatkailukohteet parrasvaloihin ja tuoda uusia käyntikohteita matkailijoiden tietoisuuteen. Ensimmäistä kertaa tapahtumaan otettiin mukaan myös kunnat. Kunnat voivat markkinoida esimerkiksi kylien vetovoimatekijöitä ja asuinalueita mahdollisille maallemuuttajille.