Satakuntaan lukion päässälaskumestari Varsinais-Suomen puolelta

0
Matemaattisten aineiden merkitys on viime vuosina jopa noussut, kun pääsykokeiden sijaan painotetaan lukion päästötodistusta. Arkistokuva: Tuula Heinilä

Satakunnan päässälaskumestaruuskilpailu on perinteisesti ollut kaksiosainen: alkukilpailut kouluilla ja finaali yhteistyöyrityksen tiloissa. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin totutusta poikkeavalla tavalla yksiosaisena.

Mestaruus ratkesi kouluilla pidetyn alkukilpailun perusteella, missä oppilaat laskivat 41 tehtävää 20 minuutissa. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 134 lukiolaista viidestä eri lukiosta ja noin 660 kahdeksasluokkalaista yhdeksästä Rauman lähialueen peruskoulusta.

Lukiosarjan voittajaksi ja Satakunnan päässälaskumestariksi 2021 selviytyi Antti Vuorio Laitilan lukiosta. Jaetulle toiselle sijalle ylsivät Niklas Antola Laitilan lukiosta sekä Derman Dincel Rauman Lyseon lukiosta.

Peruskoulun kahdeksasluokkalaisten sarjassa mestaruuden voitti Alexander Karjalainen Rauman normaalikoulusta ja toiseksi tuli Verneri Virtanen Raumanmeren peruskoulusta. Kilpailussa palkittiin lisäksi jokaisen koulun parhaiten menestynyt päässälaskija.

– Matematiikkaa on kaikkialla. Harvalla alalla pärjää nykyään, saati tulevaisuudessa ilman matematiikan perustaitojen hallintaa. Haluamme Rauman kauppakamarissa tukea nuorten kiinnostusta matematiikkaan ja muistuttaa samalla, että seudun yrityksissä on tulevaisuudessakin tarjolla upeita harjoittelu- ja työmahdollisuuksia, toteaa Rauman kauppakamarin ICT-valiokunnan puheenjohtaja Janne Talvio.

Satakunnan päässälaskumestaruudesta miteltiin tänä vuonna jo yhdeksättätoista kertaa.

Kilpailun tavoitteena on korostaa jokapäiväisen laskemisen tärkeyttä ja innostaa nuoria opiskelemaan matemaattisia aineita.

Kilpailun järjestävät Satakunnan alueen matemaattisten aineiden opettajien kerhot MAOL-Rauma ry ja MAOL-Satakunta ry oman alueensa kouluille.

Alunperin kilpailuun ovat osallistuneet pelkästään peruskoulun kahdeksasluokkalaiset, mutta Rauman seudulla kilpailussa on oma sarjansa myös lukion ensimmäisen vuosikurssin oppilaille.