Seurakunnalta positiivinen tulos

0
Laitilan seurakunnan viime vuoden talousluvut näyttävät hyviltä. Myyntituotot nostivat tuloksen 92 600 euroa plussalle. Arkistokuva: Arja-Liisa Heilä

Kirkkovaltuusto hyväksyi kirkkoneuvoston esityksestä viime vuoden talousluvut Lehtoniemessä pidetyssä kokouksessa viime viikon torstaina. Seurakunnan tulos vuodelta 2020 oli 92 600 euroa ylijäämäinen, mikä suurimmaksi osaksi johtui puun sekä Välimetsäntuvan myynneistä. Puukauppaa tehtiin yli 52 000 eurolla ja Välimetsäntuvasta saatiin lähes 49 000 euroa. Vuoden 2019 ylijäämä oli 9400 euroa.

Seurakunnan toimintakulut olivat viime vuonna 1,7 miljoonaa euroa eli noin 16 000 euroa pienemmät kuin vuonna 2019. Talouspäällikkö Merja Jusin mukaan vähennys johtuu koronan vaikutuksista palkkamenoihin, joskin siivouskulut ovat samaan aikaan kasvaneet.

Kirkollisvero pysyy ennallaan 1,6 prosenttina. Vero on ollut sama vuodesta 2004.

– Meillä ei lähiaikoina näy korotustarvetta kirkollisveroon, vaikka se monissa muissa seurakunnissa on noussut, kirkkoherra Petri Laitinen sanoi.

Laitilan seurakuntaan kuului viime vuonna yli 6600 jäsentä. Vähennystä edellisvuoteen oli 176. Laitisen mukaan vähennys johtuu pääasiassa muuttoliikkeestä, eikä varsinaisia kirkosta eroamisia juuri tapahtunut.

Kirkollisveroa kertyi viime vuonna lähes 1,6 miljoonaa euroa. Lisäksi seurakunta sai valtionrahoitusta 167 000 euroa.

Kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Jussi Perkkola muistutti, että vaikka viime vuosi oli taloudellisesti hyvä, seurakunnassa on silti syytä elää suu säkkiä myöden.

– Puskuria tarvitaan, tulossa on kirkon ja kappelin korjauksia.