Seurakunta vahvistaa sähköistä viestintää

0
Laitilan seurakunta haluaa lisätä muun muassa videoiden tekoa. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Laitilan seurakunta on aloittamassa monimediahanketta. Sen tavoitteena on tehdä seurakunnan interaktiivinen toiminta erittäin näkyväksi koko Varsinais-Suomen alueella.

– Käytännössä se tarkoittaa sitä, että eri työalat voivat itsenäisesti tehdä videoita ja muuta mediamateriaalia työalustalle, jolloin se tulee julkaistavaksi niin seurakunnan Laitila TV:n kanavalle kuin eri sosiaalisen median kanaviin. Jos saamme kirkkohallitukselta tukea, hanke alkaa kesäkuussa. Jos emme, hanke käynnistyy myöhemmin, kuitenkin syksyn aikana, kirkkoherra Petri Laitinen kertoo.

Seurakunnan Laitila TV:ssä näkyvän kanavan kautta tavoitellaan erityisesti niitä, jotka eivät ole sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on myös tukea nuorten mediakasvatusta ja antaa heille kokemusta mediatuottamisesta, TV-tekniikasta ja TV-ohjelmien tekemisestä. Tulevaisuudessa hankkeella toivotaan olevan työllistävä vaikutus.

Monimediahanke tekee mahdolliseksi yritysten ja yhteisöjen verkostoitumisen Laitilan seurakunnan toimintaan. Seurakunnan tiedotteen mukaan ”yritykset ja eri toimijat saavat kanavalla markkinointihyödyllistä näkyvyyttä ja mahdollisuuden osallistua hyvän tekemisen vapaaehtoisiin keräyskohteisiin.”

Onko seurakunta ryhtymässä media-alan yrittäjäksi, kirkkoherra Petri Laitinen?

– Ei ole. Hanke on osa Laitilan seurakunnan viestinnän kehittämistä ja digitaalistuvan ympäristön haasteisiin vastaamista. Hankkeelle haetaan projektirahoitusta. Olemme halukkaita tekemään yhteistyötä Laitilan Sanomien kanssa. Uskon, että Laitilan Sanomat hyötyy tästä hankkeesta.