Ulkoilulenkilläpannaan asiat järjestykseen

0
Leila Elo (vas.), Alpo Wallin, Antti Seikola, Heli Caselius ja Pirjo Vihersaari veivät Laila Lehtisen (vas.), Raili Rantasen, Aili Hilannon, Eila Anten ja Anki

Eläkeliiton Laitilan yhdistys on käynyt ulkoiluttamassa Kaukolankodin ja Koivukodon asukkaita. Koronarajoitukset toivat katkoksen vapaaehtoistyöhön, mutta nyt se on taas päässyt alkamaan.

Toukokuun lopussa viisi ulkoiluttajaa odotteli Kaukolankodin ovella sillä aikaa, kun hoitajat varmistivat sisäpuolella, että ulkoilemaan lähtijöillä on asianmukaiset varusteet.

– Meillä on noin 20 ihmistä tässä vapaaehtoisjoukossa. Osa heistä on mukana ystävätoiminnassa, yhdistyksen puheenjohtaja Alpo Wallin kertoi.

Heli Caselius oli ensimmäistä kertaa mukana ulkoiluttamassa. Hän kertoi, että on aina ollut kiinnostunut vapaaehtoistyöstä, mutta töissä ollessa siihen ei tahtonut löytyä aikaa.

– Nyt, kun olen eläkkeellä, päätin viimein aloittaa. Minusta on hauska auttaa ihmisiä.

Kun kaikki oli valmista, pyörätuoliletka lähti hitaasti kohti Kaukolantietä. Ulkoilureitti vaihtelee sään mukaan, samoin ulkona oloon käytetty aika.

– Samalla jutellaan. Usein laitetaan kuntoon Kaukolankodin asiat, Laitilan asiat ja vielä kaikki muutkin asiat, Wallin myhäili.

Virikeohjaajan sijaisena Kaukolankodissa työskentelevä Johanna Lepänlehvä on iloinen vapaaehtoisten avusta.

– Olisi myös hienoa, jos heitä löytyisi lisää. Ulkoilun yhteydessä tulee juteltua ja se on tosi tärkeää. Meillä on kyllä myös hyvin aktiivinen henkilökunta, ja täällä ulkoillaan ja tehdään paljon asioita muutenkin.