Väkiluku kasvoi alkuvuoden aikana

0
Laitilan vuoden ensimmäinen vauva syntyi tänä vuonna Untamalaan Arsi Laaksosen ja Miira Väisäsen perheeseen. Tammi-helmikuussa vauvoja syntyi Laitilassa kaikkiaan 24.

Laitilan väkiluku on tammi-huhtikuun aikana kasvanut 29 asukkaalla. Huhtikuun päättyessä Laitilassa oli 8 497 asukasta.

Väestömuutosten ennakkotietojen perusteella Laitilassa on alkuvuoden aikana syntynyt ja kuollut lähes yhtä paljon ihmisiä: syntyneitä oli neljän ensimmäisen kuukauden aikana 24 ja kuolleita 29.

Vastaavana aikana Laitilaan muutti muualta Suomesta enemmän ihmisiä kuin Laitilasta muutti pois. Tammi–huhtikuussa Laitilaan muutti maan rajojen sisäpuolelta 116 uutta asukasta, kun samana aikana Laitilasta muualle muutti 104 ihmistä. Maan sisäisessä muuttoliikkeessä Laitila jäi siis 12 asukasta plussan puolelle.

Kaikkein eniten Laitilan väkilukuun vaikutti kuitenkin maan rajojen ulkopuolelta tapahtunut muuttoliike, sillä kaupungin nettomaahanmuutto kasvatti asukaslukua 23:lla.

L AITILAN lisäksi seutukunnassa väkiluku kasvoi Taivassalossa ja Uudessakaupungissa, jossa lisäystä tammi–huhtikuun aikana oli peräti 120 asukkaan verran. Merkittävin väkilukua kasvattanut yksittäinen tekijä oli muualta Suomesta muuttaneet uudet asukkaat. Uuteenkaupunkiin muutti 269 uutta asukasta ja samalla aikavälillä kaupungista pois muutti 156 ihmistä.

Maahanmuuton merkitys Uudenkaupungin väkiluvun kehitykseen oli lähes yhtä suuri kuin Laitilassakin, sillä uusia asukkaita maan rajojen ulkopuolelta Uusikaupunki sai tammi–huhtikuun aikana 25.

Taivassalon väkiluku kasvoi vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana 7 asukkaalla. Kuntaan muutti muualta maasta 8 asukasta enemmän kuin Taivassalosta muutti pois, minkä lisäksi kunta sai maan rajojen ulkopuolelta 4 uutta asukasta. Taivassalon väkiluku oli huhtikuun päättyessä 1 664.

”Vakka-Suomessa asui huhtikuun päättyessä yhteensä 30 883 ihmistä.”

K AIKISSA muissa Vakka-Suomen kunnissa, eli Kustavissa, Pyhärannassa ja Vehmaalla, väkiluku laski hivenen vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana.

Eniten väkiluku on laskenut Pyhärannassa, joka menetti 10 asukasta. Huhtikuun päättyessä Pyhärannassa oli 1 984 asukasta.

Vehmaan väkiluku väheni kahdeksalla ja oli huhtikuun viimeinen päivä 2 284.

Kustavissa väkimäärä tippui 7 kuntalaisella ja Kustavissa oli huhtikuun päättyessä 9 55 asukasta.

Vakka-Suomessa väkiluku on kasvanut tammi–huhtikuun aikana 129 asukkaalla, ja yhteensä seutukunnassa asui tarkastelujakson päättyessä 30 883 ihmistä.

L AITILASSA on ollut tapana seurata myös Eurajoen, Euran, Mynämäen ja Rauman väestökehitystä.

Alkuvuonna Mynämäen väkiluku on kasvanut viidellä, ja kunnassa oli huhtikuun päättyessä 7 650 asukasta.

Miinusta tammi–huhtikuun väkilukutilasto näyttää sekä Eurajoelle että Euralle, ensiksi mainitussa kunnassa laskua on peräti 54 asukkaan verran, Euralle väkilukutilasto näyttää lukua -14.

Eurajoen asukasluku oli tarkastelujakson päättyessä 9 398 ja Euran puolestaan 11 469.

Rauman väkiluku ei tammi–huhtikuussa muuttunut, vaan oli 39 040.