Valtteri, Peetu ja Jasmin seuraennätyksiin

0
Keihäsexperttinä pidetty Peetu Tanhuanpää on laajentanut repertuaariaan moukariin.

Ilkka Simola

Valtteri Valtonen, Peetu Tanhuanpää ja Jasmin Vaskelainen olivat Jyskeen seuraennätysten tekovuorossa yleisurheilukauden kisatapahtumien kiihtyessä keskikesää kohti. Näin kuluvalla kaudella on kirjattu jo seitsemän ennätystä.

Vahdolla viime viikon tiistaina järjestetyissä moukarikisoissa Valtterin moukarille mitattiin 15-poikien ennätyslukemat 48,70. Omissa nimissä ollut ennätys kohentui 1,29 metriä ja kotimaan kesän tilastossa tulos oikeuttaa neljänteen sijaan.

Samoissa kisoissa 11-sarjan voitti Peetu Tanhuanpää seuraennätystuloksella 26,82 parantaen Juuso Lukkalan kahdeksan vuoden takaista noteerausta reilulla neljällä metrillä. Koko maan kausilistalla Peetun tulos on kuudenneksi komein.

Lauantaisissa Kirkon vaiheill -kisoissa Nakkilassa Jasmin Vaskelainen pinkoi 11-tyttöjen 60 metrillä voittoon ajalla 8,83. Oma ennätys parani 0,17 sekuntia ja Verna Vuorelan nimissä ollut seuraennätys 0,10 sekuntia. Koko maasta löytyy tällä hetkellä vielä kolme nopeampaa.

Samassa ikäluokassa poikien puolella voittoon kiiti Noel Raiskinmäki ajalla 8,88. 17-sarjassa Jenina Luotonen antoi näyttöä Jyskeen kovan viestiporukan valintoihin sijoittuen satasella kolmanneksi ajalla 13,52.

Naantalissa lauantaina pidetyissä Aurinkokävelyissä ja pituushyppykisoissa viihtyivät pituushyppääjät ilmassa. 16-vuotiaan Verna Vuorelan kauden avaus 5,44 lisäsi omaan ennätykseen mittaa 12 senttiä ja menee sarjansa kausitilastossa samoin kuin Jyskeen naisten TOP10 -listalla neljänneksi. Aamu Airiston 4,66 ponkaisu kantoi viidenneksi.

Akseli Hyytiä leiskautti 2,1 metrin myötäisessä 6,41 ja sallitussa 1,8 metrin tuulessa 17-sarjan kausitilaston samoin neljänteen tilaan oikeuttaen 6,34. Akselin voittamassa kisassa kahdeksanneksi sijoittui 14-vuotias Elias Hyytiä omalla ennätyksellään 4,74.

Helteisessä naisten 3000 metrin kävelyssä Maria Antola oli kolmas ajalla 16.56,5.