Kuntavaalit on käyty ja valtuustoryhmien väliset neuvottelut luottamuspaikkojen jaosta käynnistyvät

0
Kuntavaaleissa valittiin luottamushenkilöt seuraavalle valtuustokaudelle, joka starttaa 1.8.

Sunnuntaina valittiin luottamushenkilöt kuntiin seuraavan nelivuotiskauden ajaksi. Vaalien tulokset vahvistettiin keskiviikkona, eikä Laitilassa tulos muuttunut.

Uudet kunnanvaltuustot aloittavat työnsä 1.8. Sitä ennen päätetään muiden luottamuselinten, muun muassa valiokuntien ja kaupunginhallituksen, paikkajaoista sekä valtuuston ja hallituksen puheenjohtajistoista vaaleissa valituksi tulleiden puolueiden ja ryhmien kesken.

Laitilassa kuntavaaleissa ylivoimaisesti eniten ääniä sai keskustapuolue, jolla on tulevassa 31-paikkaisessa valtuustossa 15 edustajaa. Seuraavaksi eniten edustajia on Laitilan puolesta -ryhmällä sekä kokoomuksella ja Sdp:llä, kullakin neljä valtuutettua.

Valtuustoon valittiin myös kaksi perussuomalaisten valtuutettua sekä yksi kristillisten ja yksi Pro Vakka-Suomi -ryhmän edustaja.

LAITILASSA neuvottelut käydään isoimman valtuustoryhmän johdolla eli keskustavetoisesti.

Valtuustoryhmien väliset neuvottelut luottamuspaikkojen jaosta käynnistyvät ensi viikolla.

– Meillä on suunnitteilla aloittaa neuvottelut ensi maanantaina 21.6. Toivoakseni siinä kuun vaihteen tuntumassa olisi jotain kerrottavaa, vahvistaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto (kesk.).

Kuusisto muistuttaa, että neuvotteluissa sovitaan myös Vakka-Suomen kuntien yhteisistä eli ylikunnallisista paikoista.

– Nekin pitäisi pystyä neuvottelemaan valmiiksi ennen kuin laitetaan nimiä paperiin, joten kyllä neuvottelut väkisinkin hetken aikaa vievät.

Pyhärannassa neuvottelut jo käynnissä

Pyhärannassa neuvottelut luottamuspaikkojen jaosta ovat jo käynnissä. Yli 60 prosenttia annetuista äänistä kerännyt ja 13 valtuustopaikkaa lunastanut Yhteinen Pyhäranta johtaa neuvotteluja.

Yhteinen Pyhäranta ja viisi valtuustopaikkaa lunastanut kokoomus ovat jo alustavasti olleet yhteydessä toisiinsa. Jyrki Nurmi (YP) kertoo, että ryhmien välinen yhteishenki on hyvä.

Yhteinen Pyhäranta -ryhmä kokoontuu ensi viikolla, minkä jälkeen on tarkoitus järjestää yhteinen palaveri muiden ryhmien kesken.

– Meidän osalta neuvottelut saataneen valmiiksi jo juhannukseen mennessä, Nurmi kertoo.

Siitä eteenpäin aikataulu riippuu siitä, miten ryhmien väliset keskinäiset neuvottelut sujuvat.

Pyhärannan vaalitulos ei muuttunut keskiviikkona suoritetussa tarkastuslaskennassa.